Wisselvalligheid nekt Regio Zwolle Volleybal

| 17-10-2018

Regio Zwolle Volleybal is er woensdagavond niet in geslaagd om het thuisduel met VC Sneek winnend af te sluiten. Er was een vijfde set nodig om tot een beslissing te komen en daarin waren de gasten veel en veel te sterk: 2-3 (28-26, 21-25, 22-25, 25-23 en 4-15). “Ik heb het gevoel van een gemiste kans”, reageert coach Wilfried Groothuis.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

Het vliegt in het Landstede Sportcentrum van onder naar boven, van links naar rechts en van goed naar slecht. Wat beide ploegen laten zien is het schoolvoorbeeld van wisselvallig, maar daardoor ontstaat er ook een bijzonder leuk duel. Dat begint al in de eerste set, waarin de teams elkaar nauwelijks ontlopen. Regio Zwolle slaat mede door een sterke serviceserie van Ester de Vries een grote voorsprong bij elkaar, maar aan het einde van de set komt de spanning erin. Zwolle verspeelt twee setpoints, Sneek krijgt het ook niet voor elkaar om de winnende te maken, maar op 27-26 is het toch raak. De thuisploeg pakt de eerste set.

De spanning blijft, al neemt VC Sneek wel meer en meer de overhand. In de tweede set komt Regio Zwolle nooit echt in het stuk voor, waardoor de Friezen met 21-25 winnen en ook de derde set gaat naar de gasten. Op 18-24 krijgen ze het eerste setpoint, waarna op 22-24 de beslissing valt. “We hadden moeite om het spel op orde te houden”, vindt Groothuis. “De truc is om daar nu van te leren. Met name individuele spelers, die leren om onder druk te staan. Onze libero heeft het een deel van de wedstrijd zwaar gehad, maar aan het einde van de wedstrijd stond ze er weer. Dat is waar we van moeten leren, om later in het seizoen het eigen volleybal consequent op orde te hebben.”

De coach ziet zijn ploeg uiteindelijk nog wel een punt uit het vuur slepen, want de vierde set wordt knap met 25-23 gewonnen. In de vijfde en beslissende set maakt de thuisploeg geen moment aanspraak op de zege, want er worden slechts vier punten gepakt: 4-15 en dus 2-3. “We waren te wisselvallig. Als geheel hadden we moeite om het niveau op orde te houden, maar ook individueel. Aan de andere kant waren er ook genoeg positieve dingen, zoals Julia Joosten. Zij is een talent en heeft vandaag gewoon goed gespeeld”, concludeert Groothuis.

Volleybal, Regio Zwolle Volleybal, Wilfried Groothuis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws