Weer nederlaag voor Regio Zwolle Volleybal

| 02-03-2019

Regio Zwolle Volleybal is zaterdag ook op bezoek bij Springendal Set-Up '65 onderuit gegaan. Ten opzichte van vorige week lieten de Zwolse dames verbetering zien, maar het was niet voldoende voor een overwinning: 3-1 (25-21, 18-25, 25-22 en 25-22). “We hadden iets recht te zetten en dat heb ik wel gezien”, reageert trainer Wilfried Groothuis.

© Jan Burgman Fotografie

De Zwollenaren startten de kampioenspoule met een pijnlijke nederlaag tegen VC Sneek, waardoor er in Ootmarsum iets rechtgezet moest worden. “Het was daarom goed om te zien dat er een echt volleybalgevecht ontstond”, begint Groothuis. “Zij leverden veel servicedruk, waardoor we passend onder druk kwamen te staan. Toch hebben we daar een antwoord op gevonden, al werden we daardoor wel beperkt in ons aanvalsspel. Maar we hebben het goed opgepikt.” Het resulteerde niet direct in iets tastbaars, want de eerste set ging met 25-21 naar Set-Up '65.

In de tweede set volgde er wel een beloning, want met 18-25 was de tweede set voor Regio Zwolle Volleybal. In de twee daaropvolgende sets kwamen beide teams boven de twintig punten, maar in beide gevallen ging de setwinst naar de thuisploeg. Via twee keer 25-22 eindigde het duel in 3-1. “Na de prestatie van vorige week is het toch even de vraag wat voor volleybal je in het veld brengt. Uiteindelijk heb je een basis nodig om te presteren en die basis stond er vandaag. Uit bij Set-Up is geen klus die je zomaar even klaart, maar het is goed om te zien dat we in de buurt kwamen. We kunnen de strijd aan gaan en dat moeten we doorzetten in de rest van de play-offs”, concludeert Groothuis.

Volleybal, Regio Zwolle Volleybal, Wilfried Groothuis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws