Volleybalteams starten met verliespartij

| 08-10-2016

Regio Zwolle Volleybal en Coníche Topvolleybal Zwolle zijn zaterdagavond de competitie allebei begonnen met een nederlaag. De dames verloren op bezoek bij Springendal Set-Up ’65 met 3-1, terwijl ook de heren met die cijfers onderuit gingen. Bij Nesselande/VoorElkaar.nl werd de eerste set nog wel gewonnen, maar daarna stelde de thuisploeg orde op zaken.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

Voor Regio Zwolle Volleybal leek het in eerste instantie een mooie zaterdag te worden. De eerste set werd met 21-25 gewonnen, een mooi begin van de competitie. “Maar daarna vergeten we de druk op de tegenstander te houden”, analyseert trainer Redbad Strikwerda. “We hebben onvoldoende afgedwongen en de kansen die we alsnog kregen, niet afgerond.” De tweede set ging met 25-18 naar Set-Up ’65, waarna de thuisploeg ook de derde set over de streep trok: 25-20. In de vierde set kregen de Zwolse dames nog de nodige kansen, maar het lukte niet om een punt te pakken: 28-26 en 3-1. “Wij willen dit seizoen geen complimenten van de tegenstander, maar de punten. Dat is vandaag niet gelukt, dus moeten we dat volgende week maar laten zien.”

De vuurdoop van Coníche Topvolleybal Zwolle in de eredivisie leverde zaterdag ook direct setwinst op. De Zwollenaren wonnen in de hal van Nesselande/VoorElkaar.nl de eerste set met 20-25, maar konden daarna die lijn niet voortzetten. De tweede set ging met 25-19 naar Nesselande, de derde met 25-23. De vierde en laatste set eindigde in 25-20. Coach Thijs van Noorden: “De eerste set was prima, daarin hebben we goed gespeeld. Maar de rest van de wedstrijd was typerend voor de fase waarin we zitten. We zijn een team in opbouw, waardoor het nog ontbreekt aan ritme en vastigheden. Deze wedstrijd biedt wel perspectief, want ik heb zeker goede dingen gezien. Het is zaak om dat langer vol te gaan houden.”

Volleybal, Regio Zwolle Volleybal, Topvolleybal Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws