Volleybalsters zijn hekkensluiter de baas

| 03-12-2016

De dames van Regio Zwolle Volleybal hebben zaterdagavond gedaan wat ze moesten doen. De ploeg van trainer Redbad Strikwerda won met 0-3 van Oskam Taurus, de hekkensluiter van de eredivisie. Makkelijk ging dat echter niet, zo getuige ook de setstanden: 23-25, 24-26 en 18-25. Coniche Topvolleybal Zwolle had niets in te brengen bij Inter Rijswijk en ging met 3-0 onderuit.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Regio Zwolle Volleybal moest en zou winnen bij Taurus, maar dat ging niet vanzelf. De rode lantaarndrager ging niet zomaar aan de kant en vocht voor wat het waard was. In de eerste set moesten de Zwollenaren alles in het werk stellen, maar uiteindelijk werd er met 23-25 gewonnen. De tweede set werd pas in extremis beslist. Regio Zwolle had wel het initiatief, maar kon het pas op 24-25 over de streep trekken. In de derde set was het verschil vervolgens wel groter, al hadden de dames van Strikwerda in eerste instantie ook nog moeite. Taurus nam een voorsprong, maar die was aan het einde van de set niets meer waard: 18-25.

Topvolleybal Zwolle hard onderuit
Voor Coniche Topvolleybal Zwolle was er zaterdag niets te halen. Inter Rijswijk had geen zin in een lange avond en sloeg de Zwolse formatie in de eerste twee sets van het kastje naar de muur. De eerste set ging met 25-16 naar de thuisploeg, terwijl in de tweede set het verschil nog groter was. Topvolleybal Zwolle, waar Jelle Hilarius weer eens in actie kwam, sloeg in die set slechts veertien punten bij elkaar en stond daarmee voor een immense klus. De derde set leverde nog wel enige spanning op, maar uiteindelijk ging ook die naar Rijswijkse zijde: 30-28. Zodoende keerde Topvolleybal Zwolle zonder punten terug en wordt de missie met de week moeilijker.

Volleybal, Regio Zwolle Volleybal, Topvolleybal Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws