Volleybalsters onderuit: ‘Wel positiever’

| 27-01-2016

Regio Zwolle Volleybal heeft woensdagavond in de kwartfinale van de beker haar meerdere moeten erkennen in Springendal Set-Up ’65. De Zwollenaren toonden in het heenduel wel verbetering ten opzichte van het voorbije competitieduel, maar waren duidelijk een maatje te klein: 3-0 (25-17, 25-12 en 25-19). “Voor ons was dit in ieder geval een stuk positiever dan afgelopen weekend”, zegt trainster Henriëtte ter Steege.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

Het optreden van afgelopen weekend tegen Eurosped-TVT (0-3 nederlaag) zat nog wel degelijk in de hoofden van de Zwolse dames. Op bezoek bij Set-Up ’65 moest en zou het beter, ongeacht de uitslag. En dat doel werd gehaald, want Regio Zwolle toonde verbetering. “Kijk, laat ik eerst zeggen dat Set-Up een heel erg goed team heeft. Wij wilden vooral ten opzichte van zondag een stap voorwaarts zetten, minder fouten maken”, geeft Ter Steege de intenties aan. De setstanden vermoeden niet zozeer dat het woensdag beter ging. Set-Up won de eerste set met 25-17, waarna ook de tweede set met 25-12 aan de neus van Regio Zwolle voorbij ging. In de derde set kwam de formatie wel iets beter mee, maar ook die ging verloren: 25-19.

Toch was Ter Steege enigszins tevreden. “Natuurlijk ben ik niet blij met een 3-0 nederlaag, maar dit was wel weer iets beter. Zondag was de servicedruk nog heel laag en nu was dat iets beter voor elkaar. We hebben het aardig neergezet en de beker gaat nog altijd over twee potjes”, zegt de trainster, die daarmee al doelt op de return van komende dinsdag. Daarin moeten de Zwolse dames met 3-0 of 3-1 winnen om een golden set af te dwingen. “Het wordt alles of niets, anders liggen we eruit. En als deze ploeg zomaar in een flow komt, dan kunnen er gekke dingen gebeuren. Maar eerst spelen we zaterdag nog competitie en dat is voor ons uitermate belangrijk”, aldus Ter Steege.

Volleybal, Henriëtte ter Steege, Regio Zwolle Volleybal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws