Volleybalsters beleven moeilijk weekeinde

| 06-12-2015

De volleybalsters van Regio Zwolle Volleybal zijn dit weekeinde tweemaal zonder setwinst onderuit gegaan. De Zwolse formatie verloor op zaterdag met 3-0 (25-23, 25-13 en 25-15) van Coolen-Alterno en ook het duel van zondag tegen Sliedrecht Sport ging met diezelfde cijfers verloren: 23-25, 15-25 en 26-28. Daardoor is de eredivisionist afgezakt naar een zevende plaats op de ranglijst.

© Anne-Floor Breet

Het was voor de Zwolse dames een bomvol sinterklaasweekend. Doordat het duel tegen Coolen-Alterno een week eerder niet door kon gaan, moest Regio Zwolle ditmaal twee keer in actie komen. Niet echt gebruikelijk en fysiek ook een redelijk pittige belastig. Qua resultaten werd het in ieder geval een weekeinde om maar snel te vergeten. Zaterdag trof Regio Zwolle Volleybal de dames van Coolen-Alterno en in Apeldoorn was het binnen drie sets al voorbij. In de eerste set kwam de uitploeg nog wel enigszins mee met Alterno, maar in de daaropvolgende sets had men niets meer te vertellen. Met tweemaal 25-13 werd het verschil goed duidelijk gemaakt en daarmee ging hoofdstuk één van het drukke volleybalweekend verloren.

Hoofdstuk twee speelde zich zondag af in het eigen Landstede Sportcentrum. De Zwolse dames troffen in Sliedrecht Sport een titelkandidaat, maar toch was dat qua setstanden alleen in de tweede set goed te zien. Regio Zwolle verloor de eerste set met twee punten verschil (23-25) en moest vervolgens in de tweede set duidelijk haar meerdere erkennen: 15-25. In de derde en uiteindelijk laatste set bleef het lange tijd spannend. Zwolle kreeg nog een aardige opleving, maar het lukte niet om de wedstrijd te verlengen. Met 26-28 ging ook deze set naar Sliedrecht, waarmee de strijd gestreden was. Door de twee nederlagen staat Regio Zwolle Volleybal inmiddels op een zevende plaats. Nummer zes Oskam Taurus heeft wel evenveel punten.

Volleybal, Regio Zwolle Volleybal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws