Ter Steege: ‘Het was met pieken en dalen’

| 18-09-2015

De volleybalsters van Regio Zwolle Volleybal hebben zich donderdagavond met een zege gepresenteerd aan het eigen publiek. In het Landstede Sportcentrum troffen de Zwolse dames competitiegenoot Europsped/TVT, dat met 3-1 over de knie werd gelegd. “Voor een wedstrijd in de voorbereiding ben ik tevreden”, zegt trainster Henriëtte ter Steege na afloop.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl
© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

Als je nieuw bent, dan moet je jezelf voorstellen. In een schoolklas werkt dat zo, op de werkvloer is het zo en voor een ‘nieuw’ volleybalteam is dat niet anders. Daar waar de Zwolse volleybalsters vorig jaar nog onder de vlag van VC Zwolle in de eredivisie speelden, gaat dat dit jaar onder de naam van Regio Zwolle Volleybal gebeuren. Donderdag presenteerden de dames zich door middel van een oefenwedstrijd tegen Eurosped aan het Zwolse publiek. “Het was vandaag met pieken en dalen. We krijgen bijvoorbeeld te grote series tegen”, stelt Ter Steege, die zag dat haar ploeg de eerste set met 25-22 over de streep trok. De tweede set was met 25-27 een prooi voor Eurosped, maar vervolgens gaf Zwolle niets meer weg. Via 25-19 en 25-20 werd de zege binnengehaald.

Een mooie zege, maar niet meer dan dat. Garanties geeft het niet, al is winnen van Eurosped wel een duidelijk signaal. Regio Zwolle Volleybal wordt een ploeg om rekening mee te houden. Ter Steege ziet dan ook zat perspectief voor het komende seizoen. “Er zitten genoeg mogelijkheden in deze groep. We willen graag uit de onderste regionen, maar er is nog wel zat werk te doen. Op dit moment zitten we nog niet op het degelijke niveau van eind vorig seizoen. Dat niveau moeten we eerst zoeken”, weet de coach, die ook beseft dat de ploeg nog wel even heeft. “We hebben nog genoeg tijd om aan de punten te werken. Dat gaan we dan ook doen.”

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl
Volleybal, Landstede Sportcentrum, Henriëtte ter Steege, Regio Zwolle Volleybal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws