Ter Steege: ‘Het moet nog een stuk beter’

| 11-11-2015

Regio Zwolle Volleybal heeft dinsdagavond met klinkende cijfers weten te winnen van Oskam Taurus. In het Landstede Sportcentrum wonnen de Zwolse dames met liefst 3-0 (25-20, 25-18 en 25-22) en daarmee spoelde het de kater van het voorbije weekend compleet weg. Op zaterdag werd er immers nog met 3-0 verloren van Talent Team Papendal.

© Annet van Raalten

“We werken er keihard voor, maar volleyballend moet het nog wel een stuk beter”, concludeert trainster Henriëtte ter Steege dan ook na de twee duels in korte tijd. Want de ene wedstrijd is blijkbaar de andere niet. Zaterdag gingen de Zwolse vrouwen namelijk nog hard onderuit bij TT Papendal/Arnhem. Vooral in de eerste set liet de ploeg het daar liggen, want met achttien eigen fouten gaf het de boel compleet weg. “Dan kun je natuurlijk nooit een set winnen. Ik moet wel zeggen dat Talent Team heel sterk stond te serveren, maar zonder die ketsers blijven er nog twaalf fouten over. Dat mag echt nooit gebeuren. We hielpen ze in de wedstrijd.”

Die wedstrijd werd uiteindelijk ook verloren. De tweede set ging met 25-22 naar de thuisploeg, waarna in de derde set het pleit definitief werd beslecht: 3-0. “Het was een tegenvaller, zeker als je ziet dat we in de eerste set enorm veel fouten hebben gemaakt. Ik hoop het uiteraard niet, maar het kan nog wel eens vaker gebeuren. Er zit nog heel veel rek in deze groep en dat gaat nou eenmaal met vallen en opstaan”, weet Ter Steege, die haar ploeg drie dagen later uitstekend revanche zag nemen. In het Theater van de Sport was de Zwolse formatie dinsdag in drie sets te sterk voor Oskam Taurus, waardoor het na vijf wedstrijden op de o zo gewenste zesde plaats staat.

“We hebben alleen in de derde set op achterstand gestaan, dus eigenlijk zijn we nooit in de problemen geweest. Taurus verdedigt heel erg veel en dan moet je geduld opbrengen. Uiteindelijk dwingen we het zelf af”, zegt de coach, die na dinsdag weer positief is gestemd. “Mijn team werkt keihard en vecht keihard. Dat zijn voor mij de fundamenten om te werken. We moeten nog wel stappen maken om bij de eerste zes te eindigen, maar het is nog steeds een reëel doel. Dat denk ik echt.”

Volleybal, Landstede Sportcentrum, Henriëtte ter Steege, Regio Zwolle Volleybal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws