Stimuleringsprijs naar Regio Zwolle Volley

| 23-01-2016

De sportstimuleringsprijs van het jaar 2015 is zaterdagavond gegaan naar Regio Zwolle Volleybal. Het dames volleybalteam, dat dit seizoen voor het eerst onder de vlag van ondernemersteam Regio Zwolle actief is in de eredivisie, rekende tijdens het SportGala Zwolle af met het kickboksgala van Tabonon en Golfclub Zwolle.

De Laurus-sportprijs werd door Theo Rietkerk van Landstede overhandigd aan Regio Zwolle Volleybal. Eén van de initiatiefnemers kwam superlatieven tekort om de uitverkiezing onder woorden te brengen. “Ja, dit is natuurlijk hartstikke mooi. Precies een jaar geleden, op het SportGala Zwolle, is dit initiatief tot stand gekomen. We zijn hier heel erg blij mee”, zo luidt de reactie op de uitverkiezing.

Vrouwenvolleybal op het hoogste niveau, het leek in Zwolle even verleden tijd. VC Zwolle speelde met een team in de eredivisie, maar na het eerste seizoen was er in eerste instantie te weinig geld om dat te continueren. Totdat een groep ondernemers in 2015 besloot in te stappen. Uit dat initiatief kwam in samenspraak met VC Zwolle uiteindelijk Regio Zwolle Volleybal voort en onder die naam spelen de Zwolse volleybalsters inmiddels gewoon weer in de eredivisie. Het project is volop gaande en onder de vlag van Regio Zwolle Volleybal mikken de dames op een plaats in de play-offs om het landskampioenschap.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Volleybal, Landstede Sportcentrum, SportGala Zwolle, Regio Zwolle Volleybal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws