Simpele zege voor Regio Zwolle Volleybal

| 12-12-2015

Regio Zwolle Volleybal heeft zaterdagmiddag gedaan wat het moest doen. De ploeg van trainster Henriëtte ter Steege speelde in het eigen Landstede Sportcentrum tegen hekkensluiter Peelpush en won vrij eenvoudig met 3-0 (25-18, 25-15 en 25-18). “We zijn eigenlijk geen moment in de problemen geweest. We hebben gedaan wat we moesten doen”, stelt Ter Steege na de overwinning.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

Het zijn van die wedstrijden waarin je vooral geen schade moet oplopen. Regio Zwolle Volleybal aast op een plek in de play-offs en dan moet een duel tegen de hekkensluiter gewoon drie punten opleveren. “Dat is wel het allerbelangrijkste ja. We kunnen het ons gewoon niet veroorloven om dan geen drie punten te pakken”, zegt Ter Steege. Het was niet tegen dovemansoren gezegd, want de Zwolse vrouwen hengelden de zege op prima wijze binnen. In vrijwel iedere set ging het aan het begin gelijk op, maar in het middelste gedeelte maakte Regio Zwolle dan het verschil. “Soms bracht een serviceserie van Peelpush nog wel wat spanning, maar toch maakten we het dan goed af. Ik heb hele positieve dingen gezien en de dames hielden zich goed aan de opdrachten”, aldus Ter Steege.

De eerste set ging met 25-18 naar Regio Zwolle Volleybal en in de tweede set kregen de bezoekers zelfs drie punten minder: 25-15. De derde set eindigde in dezelfde cijfers als de eerste, waarmee de gewenste zege over de streep werd getrokken. “Natuurlijk zijn wij in trainingen met dingen bezig, om die te verbeteren. En dan hoop je dat in de wedstrijden terug te zien. Maar vandaag was het ook gewoon heel erg belangrijk om te winnen, al hebben de dames het ook zeker goed gedaan hoor”, stelt een tevreden Ter Steege. Aanstaande dinsdag komen de Zwolse vrouwen in actie in het kader van de beker. In het Landstede Sportcentrum is Sliedrecht Sport de tegenstander. Aanvang: 20.00 uur.

Volleybal, Henriëtte ter Steege, Regio Zwolle Volleybal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws