Sensationele zege Regio Zwolle Volleybal

| 15-12-2015

Regio Zwolle Volleybal heeft dinsdagavond in de achtste finale van de beker een sensationele zege geboekt op regerend bekerhouder Sliedrecht Sport. De Zwolse ploeg had alleen in de derde set grote moeite met de opponent, waardoor de bekerstunt uiteindelijk in vier sets tot stand kwam: 3-1 (25-18, 25-22, 14-25 en 25-22). “Ik vond ons collectief sterker en we hebben met lef gevolleybald”, reageert trainster Henriëtte ter Steege.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

Bekeravondjes in Zwolle, ze stonden de afgelopen jaren al bekend als sensationeel. De voetballers van PEC Zwolle kunnen er natuurlijk alles over vertellen, maar de volleyballers van Regio Zwolle Volleybal na dinsdag ook. Niemand had er vooraf eigenlijk echt rekening mee gehouden. In Sliedrecht Sport trof de Zwolse formatie simpelweg een topploeg, de absolute favoriet. Maar beker is beker en daarin gebeuren nou eenmaal gekke dingen. Dat bleek ook weer in het Landstede Sportcentrum, waar het publiek getuige was van een stunt van jewelste. “Normaal gesproken moet Sliedrecht wel van ons winnen, al had ik na de eerste competitiewedstrijd toch een goed gevoel. Het spel van Sliedrecht ligt ons wel, zeker als we het zelf op orde hebben”, weet Ter Steege.

Al in de eerste set werd duidelijk dat Regio Zwolle het ditmaal maar wat op orde had. In de competitie kampten de Zwollenaren nog met een hoge foutenlast en een lage servicedruk, dinsdag was dat allemaal verleden tijd. In de eerste set liet Regio Zwolle al goed zien met wat voor intenties het aan de wedstrijd was begonnen, want met 25-18 werd die set over de streep getrokken. Ook set twee ging met 25-22 naar de thuisploeg. “Die sets kostten ons wel veel energie en dat zag je vervolgens terug in de derde set. Daarin zakten we even wat weg en dat werd direct afgestraft”, zegt Ter Steege over het verlies in set drie. Daarin had Regio Zwolle amper wat in te brengen: 14-25.

Het bleek echter niet een definitieve inzinking, want een set later was alles weer bij het oude. Regio Zwolle was topploeg Sliedrecht de baas en zette met 25-22 de bekerstunt definitief in de boeken. Het zorgde uiteraard voor de nodige vreugde, maar van euforie was geen sprake. “Nee, dat niet. We mogen er uiteraard van genieten, maar morgen moet de knop bikkelhard om”, zegt Ter Steege, die daarmee doelt op de kraker van komende zaterdag tegen Oskam Taurus. “Dat is voor ons de belangrijkste wedstrijd van december. We hebben het vandaag goed gedaan en daar mogen we zeker blij om zijn, maar het gaat ook gewoon door. Op naar zaterdag.”

Volleybal, Henriëtte ter Steege, Regio Zwolle Volleybal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws