Selectie Regio Zwolle Volleybal krijgt vorm

| 10-05-2016

Regio Zwolle Volleybal heeft nog eens vijf nieuwe spelers aangetrokken. De Zwolse eredivisionist maakte eerder al de komst van Bo Martherus en het aanblijven van Annelin Pasveer, Laura Schrijver en Marianne het Lam-Schrijver bekend. En daar zijn nu ook de namen van Manon Zeeboer, Ana Rekar, Anneke Ykema, Siska Hoekstra en Iris Reinders aan toegevoegd.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

De 21-jarige diagonaal Manon Zeeboer komt over van Taurus en studeert momenteel sportmanagement aan de Johan Cruyff University. “De reden voor mij om voor Zwolle te kiezen is dat ik de ambitie heb om het beste eruit te halen. Mijn doelstelling is dan ook om zo veel mogelijk te leren, zodat ik mij kan ontwikkelen tot een stabiele eredivisiespeelster. Ik heb alle vertrouwen in de samenwerking met Redbad Strikwerda.” Ana Rekar, ook 21 lentes jong, gaat het team versterken als spelverdeler. Zij komt net als Zeeboer over van Taurus. “De heersende sfeer wat betreft topsport in de regio Zwolle en de instelling van zowel de staf als het team spreken mij erg aan. Ik wil me graag ontwikkelen als atleet, veel leren als spelverdeler en het lijkt mij leuk om een goed samenwerkend team te creëren”, zegt de gedreven student Spaanse taal en cultuur.

Anneke Ykema (midden), afkomstig van Donitas, is 23 jaar en heeft bedrijfseconomie gestudeerd. “Het afgelopen seizoen bij Donitas stond in het teken van revalidatie van mijn schouderoperatie. Dit heeft mijn ontwikkeling doen stilstaan. Ik hoop in Zwolle de omgeving te vinden, waar ik een sprong kan maken in mijn ontwikkeling en een stabiele eredivisiespeelster kan worden.” Siska Hoekstra komt ook over van Donitas en studeert maatschappelijk werk en dienstverlening. “Ik heb voor Zwolle gekozen omdat ik graag in de eredivisie wil blijven spelen en ik denk dat er in Zwolle een eredivisiewaardig team komt te staan. Ik wil daar zelf graag een dragende speelster worden”, vertelt de 24-jarige passer-loper.

De vijfde nieuweling voor het team van Regio Zwolle Volleybal is de 21-jarige Iris Reinders. Zij komt van Sudosa Assen en is diagonaal/passer-loper. “Ik heb gekozen voor Regio Zwolle Volleybal omdat ik het gevoel heb dat Redbad Strikwerda mij beter kan maken en kan helpen in de overstrap van de topdivisie naar de eredivisie. Op de trainingen is het hard werken en dat is precies wat ik nodig heb en zoek”, sluit de gemotiveerde student pedagogiek af.

Volleybal, Regio Zwolle Volleybal, Manon Zeeboer, Ana Rekar, Anneke Ykema, Siska Hoekstra, Iris Reinders

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws