Selectie Regio Zwolle Volleybal compleet

| 20-06-2015

Met de komst van vijf nieuwe speelsters heeft eredivisionist Regio Zwolle Volleybal, de opvolger van CSE/VC Zwolle, de selectie voor komend volleybalseizoen rond. Carlijn Oosterlaken (passer-loper), Marianne Scholten (midden), Ilona ter Avest (midden), Lieke Hilgenberg (libero) en Annelin Pasveer (libero) zijn de nieuwe namen in de ploeg van coach Henriëtte ter Steege.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

“De ervaringen die we het afgelopen jaar in de eredivisie hebben opgedaan, die gaan we gebruiken om komend seizoen verder te bouwen. We willen een plek in de kampioenspoule”, aldus Ferry de Jong, technisch manager van Regio Zwolle Volleybal. “Opmerkelijk feit is dat we voor de libero-positie twee speelsters hebben aangetrokken, die de concurrentie met elkaar aan moeten gaan.” Regio Zwolle Volleybal start het seizoen 2015-2016 met de speelsters Eveline Stevens, Kiki von Piekarzt, Fabienne van Daelen, Ilse Veldman, Carlijn Oosterlaken, Anouk van Wijk, Laura Schrijver, Thekla de Jong, Marianne Scholten, Ilona ter Avest, Lieke Hilgenberg en Annelin Pasveer. Zij staan onder de bezielende leiding van coach Henriëtte ter Steege. De staf bestaat naast Ter Steege en De Jong uit Els Evenboer (teammanager), Rianne Verhoek (videoanalyse- en scouting), Sara Schoemaker en Maarten de Waart (fysiotherapie).

Begin maart werd bekend dat CSE/VC Zwolle verder zou gaan als Regio Zwolle Volleybal. Onder de noemer ‘Ondernemersteam Regio Zwolle’ staan verschillende regionale bedrijven garant voor het financiële fundament dat noodzakelijk is voor volleybal op het hoogste niveau. “Het enthousiasme bij de dames en technische staf is groot. Wij kijken als ondernemersteam met veel plezier en optimisme uit naar het nieuwe seizoen. De ambitie is om met dit team binnen drie jaar mee te spelen om de bovenste plekken”, stelt Arthur Reijnders, voorzitter van Regio Zwolle Volleybal en woordvoerder van het ondernemersteam.

“Topsport heeft een positief effect op de regio, maar heeft ook een kwetsbare kant. Dit is gebleken na het wegvallen van de hoofdsponsor. Als regio moeten wij in staat zijn om een gezond en aantrekkelijk topsportklimaat te creëren. Het is toch fantastisch om topsportteams ‘op te pakken’ en ze te binden aan de regio. We gaan onze thuiswedstrijden daarom spelen in Zwolle, maar ook in bijvoorbeeld Hardenberg, Meppel en Kampen. Dit team is van ons allemaal.” Regio Zwolle Volleybal start de competitie met een uitwedstrijd op zaterdag 17 oktober om 19.30 uur in de Sneker Sporthal in Sneek. De teampresentatie, inclusief de onthulling van het nieuwe tenue, wordt ergens in september ingepland.

Volleybal, Regio Zwolle Volleybal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws