Regio Zwolle Volleybal ziet Set-Up passeren

| 22-11-2015

Regio Zwolle Volleybal heeft zaterdag in een onderling gevecht de derde plaats af moeten staan aan provinciegenoot Set-Up ’65. De Zwolse dames kwamen in het begin van de wedstrijd prima mee, maar na een bloedstollende tweede set hadden zij niets meer in de melk te brokkelen: 3-1 (25-19, 28-30, 25-12 en 25-10). “De ene tegenstander is de andere niet. Hier kan ik wel mee leven”, stelt trainster Henriëtte ter Steege.

© Anne-Floor Breet

In de voorgaande twee wedstrijden liet Regio Zwolle Volleybal mooie dingen zien. Het won gemakkelijk van Oskam Taurus en in een doordeweekse pot ook op simpele wijze van Donitas. Zaterdag op bezoek bij Springendal/Set-Up ’65 was het echter andere koek. De Zwolse formatie trof een tegenstander van een goed niveau en had dan ook de handen vol. In de eerste twee sets kwam Regio Zwolle Volleybal nog wel aardig mee. De eerste ging met 25-19 verloren en de daaropvolgende set was bloedstollend spannend. Het ging lang gelijk op, maar op 28-29 haalde Zwolle de set toch binnen. “Ik heb Set-Up nog niet vaak zo goed zien spelen, maar door te knokken haalden we toch een acceptabel niveau. Zeker voor ons doen”, roept Ter Steege.

Na het winnen van de tweede set was het verzet echter gebroken. De krachten vloeiden rap weg en daardoor liep Set-Up in korte tijd naar een 3-1 overwinning. De derde set ging met 25-12 naar de ploeg uit Ootmarsum, de vierde vervolgens met 25-10. Ter Steege neemt haar ploeg niets kwalijk. “Nee, zeker niet. De tegenstander heeft als doel om mee te doen om het landskampioenschap en daar hebben ze ook de speelsters wel voor. Als wij tegen zulke ploegen een positief resultaat willen halen, dan moeten we allemaal top zijn. Maar we zijn mentaal overeind gebleven en dat is ook belangrijk”, aldus Ter Steege. Regio Zwolle Volleybal zag door de nederlaag dat Set-Up ’65 de derde plaats op de ranglijst heeft overgenomen. De Zwolse formatie staat op dit moment vierde.

Volleybal, Henriëtte ter Steege, Regio Zwolle Volleybal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws