Regio Zwolle Volleybal wint van Alterno

| 16-12-2017

Regio Zwolle Volleybal heeft zaterdag de uitwedstrijd bij Coolen-Alterno met een overwinning afgesloten. De Zwolse eredivisionist won met 2-3 (23-25, 25-21, 22-25, 25-23 en 10-15) en gaf daarmee keurig antwoord op de nederlaag van vorige week tegen Peelpush. “Dat is mooi om te zien. 3-2 tegen een directe concurrent, dat is een goede uitslag”, weet trainer Wilfried Groothuis.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

Regio Zwolle Volleybal startte de wedstrijd goed, maar moest er wel alles aan doen om de eerste set te winnen. Met 23-25 lukte dat, maar in de tweede set waren de rollen wat dat betreft omgedraaid. “In de Nederlandse eredivisie weet je dat bijna iedereen van iedereen kan winnen en dat het spannend is. Zeker als de nummers vier en vijf tegen elkaar spelen. Dat is een belangrijke wedstrijd. Het werd een echt volleybalgevecht”, vertelt Groothuis, die de tweede set met 25-21 verloren zag gaan. De derde set ging vervolgens met 22-25 naar Regio Zwolle, maar daarna was het weer de beurt aan Alterno. De vierde set werd met 25-23 verloren, waarna de vijfde set weer winst opleverde: 10-15.

Groothuis was een blij man. “Je denkt niet graag terug aan de wedstrijd van vorige week. We moesten daar iets mee en hebben er gesprekken over gevoerd. Het is mooi om te zien dat het team daar iets mee heeft gedaan”, zegt de coach. Vooral blokkerend waren de Zwollenaren goed bij de les, want in totaal noteerde de ploeg veertien directe blockpoints. Groothuis: “Verdedigend en blokkerend hadden we het goed op orde. Het gaat bij ons de ene keer goed, de andere keer niet en dan weer wel. Het is een proces, waarin we het steeds vaker en langer goed moeten doen. Daar hebben we vanavond weer een stap in gezet.”

Volleybal, Regio Zwolle Volleybal, Wilfried Groothuis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws