Regio Zwolle Volleybal wint ook in Almelo

| 18-11-2015

De volleybalsters van Regio Zwolle Volleybal zijn ook woensdagavond op bezoek bij Eurosped-TVT tot een klinkende overwinning gekomen. De Zwolse formatie snelde in Almelo rap naar een 0-3 overwinning, waarbij vooral de eerste set opnieuw in sneltreinvaart ging: 12-25, 21-25 en 17-25. “We zijn heel, heel erg blij. Alles klopte, het was een dik terechte zege”, stelt trainster Henriëtte ter Steege na afloop.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

Regio Zwolle Volleybal schiet de laatste wedstrijden behoorlijk lekker uit de startblokken. Afgelopen weekend mocht tegenstander Donitas in de eerste set slechts vijf punten maken en ook woensdag was de eerste set in een mum van tijd beslist. Eurosped werd met twaalf punten wel wat meer gegund, maar iets in de melk te brokkelen had de thuisploeg niet. “We zetten Eurosped direct onder druk, vooral met onze service. Daar kwam Eurosped niet onderuit, ze konden er geen oplossing op vinden. Daarbij maakten zij ook heel veel persoonlijke fouten. En dan krijg je zo’n dikke uitslag”, zegt Ter Steege, die haar ploeg in de tweede set opnieuw zeer goed zag starten.

Toch moesten de Zwolse vrouwen er in die set wel even wat harder voor werken. Er was eveneens een grote voorsprong, maar een serviceserie van zes bracht Eurosped weer wat terug. “Gelukkig waren we weer op tijd bij de les en pakten we het weer op. We hebben die set slim over de streep getrokken”, roept de trainster. De tweede set ging met 21-25 naar Zwolse zijde, waarna er in de derde set toch nog een smetje op de verder mooie avond kwam. De pink van invalster Anouk van Wijk vloog uit de kom, waardoor zij zich donderdag in het ziekenhuis moet melden voor onderzoek. Het had uiteindelijk geen invloed op het resultaat, want de wedstrijd werd met een 17-25 setzege afgesloten. “Er viel vanavond niets op af te dingen. Dit was, op de blessure van Anouk na, een hele mooie avond.”

Volleybal, Henriëtte ter Steege, Regio Zwolle Volleybal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws