Regio Zwolle Volleybal wil naar play-offs

| 13-10-2015

“Als iedereen fit blijft, dan is het de bedoeling om de play-offs te halen. Dat hebben we gezamenlijk besloten.” Het zijn de woorden van Regio Zwolle Volleybal-trainster Henriëtte ter Steege. De coach hoopt dat de Zwolse eredivisionist dit seizoen mooie stappen gaat maken. Zondag begint de reguliere competitie met een uitwedstrijd bij VC Sneek, kersvers winnaar van de supercup.

© Anne-Floor Breet

Het is allemaal vrij nieuw bij Regio Zwolle Volleybal. De naam is anders, het tenue is veranderd en ook in de selectie vonden enkele mutaties plaats. Vijf nieuwe speelsters moest Ter Steege zien in te passen, waaronder libero Lieke Hilgenberg. Samen met Carlijn Oosterlaken, Marianne Scholten, Ilona ter Avest en Annelin Pasveer kwam zij de ploeg versterken. Het kostte dan ook tijd om weer een geoliede machine op gang te brengen. Helemaal omdat passer-loper Fabienne van Dalen, een belangrijke pion, al een aantal weken aan de kant staat. “Dat is wel een dompertje. Fabienne heeft vocht in haar knie, waarvan de oorzaak onbekend is. We wachten op een MRI-scan en kijken aan de hand van die uitkomst verder”, licht Ter Steege toe.

Maar ook zonder Van Dalen verwacht de coach dat haar ploeg klaar is voor de ouverture van zondag tegen VC Sneek. Daarin kan het de ambities direct kracht bijzetten, want Sneek behoort tot de top van Nederland. Regio Zwolle Volleybal gaat dit seizoen voor een plaats bij de eerste zes en dat is, na een jaar van vechten tegen degradatie, een bijzonder ambitieuze gedachte. “Maar wel een reële hoor”, stelt Ter Steege. “Ik moet wel zeggen dat het heel knap zou zijn als we het halen. Als je ziet waar sommige van onze meiden vandaan komen en wat ze er voor moeten doen, dan zou het echt een goede prestatie zijn. Wij denken wel dat het kan.”

© Annet van Raalten

De ambities voor dit volleybalseizoen komen in ieder geval niet voort uit het nieuwe ‘elan’ rond de volleybalsters. Een groep ondernemers zette de schouders eronder, om zo het vrouwenvolleybal in Zwolle een nieuwe boost te geven. In het voetbal zorgen de investeerders nogal eens voor een duizelingwekkend hoog verwachtingspatroon, maar zo is het rond Regio Zwolle Volleybal zeker niet. “Natuurlijk zien zij graag dat we de weg omhoog vinden, maar ik voel die druk niet. Deze doelstelling komt echt vanuit de meiden, die moeten het uiteindelijk ook doen”, maakt Ter Steege duidelijk. De Zwolse ploeg begint zondag tegen Sneek aan de competitie. Het duel in Friesland begint om 16.00 uur.

Volleybal, Henriëtte ter Steege, Regio Zwolle Volleybal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws