Regio Zwolle Volleybal weet tij te keren

| 22-10-2017

Even leek Regio Zwolle Volleybal zondagmiddag bij Peelpush een nederlaag te moeten slikken, maar toch lukte het nog om het tij te keren. Er werd met 2-3 (25-23, 25-14, 23-25, 18-25 en 11-15) gewonnen en zodoende zijn de Zwollenaren nog altijd ongeslagen. “Het is knap dat we zijn teruggekomen en dat het team het toch fixt. We blijven ongeslagen”, vertelt trainer Wilfired Groothuis.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

Regio Zwolle Volleybal won de eerste twee wedstrijden met speels gemak, maar moest bij Peelpush alles uit de kast halen om niet puntloos terug te keren in Zwolle. De Zwolse formatie kwam wat gespannen voor de dag en ging daardoor in de eerste set met 25-23 onderuit. “Ik heb het vermoeden dat het komt door het feit dat ze zo graag willen. Ik dacht te zien dat er spanning op zat en daardoor was het slordig. En dat terwijl Peelpush thuis altijd een vechtploeg heeft en je de punten bijna dubbel moet maken om te winnen”, zegt Groothuis, die in de tweede set geen herstel zag. Allerminst zelfs, want Regio Zwolle Volleybal verloor die set met liefst 25-14. “Dat is een aardige tik”, weet ook Groothuis.

De coach zag vervolgens dat het in de derde set bijna misging. Er ontstond een spannende set, waarin Regio Zwolle Volleybal het maar net voor elkaar kreeg om in leven te blijven. Het won de set uiteindelijk met 23-25 en dat leek het verzet van Peelpush iets te breken. “Het is knap dat we die set toch nog winnen en dat we daarna het momentum pakken. Siska Hoektra had daar een belangrijke rol in, maar dat gold ook voor de andere wissels en terugwissels. Het was goed om te zien dat we dan toch nog een 2-3 binnenhalen”, zegt Groothuis, die de vierde set met 18-25 naar zijn team zag gaan. De vijfde en beslissende set werd met 11-15 gewonnen. “Peelpush heeft het tweeënhalve set goed gedaan. Gelukkig nemen we toch twee punten mee.”

Volleybal, Regio Zwolle Volleybal, Wilfried Groothuis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws