Regio Zwolle Volleybal voldoet aan plicht

| 17-01-2016

“We hebben niet fantastisch gespeeld, maar toch wel gewonnen. Daar ben ik heel blij mee.” Het zijn de woorden van Regio Zwolle Volleybal-trainster Henriëtte ter Steege, die haar ploeg zaterdag met 1-3 (25-23, 21-25, 21-25 en 15-25) zag winnen van Ubbo Emmius Fonds/Donitas. Door deze zege zijn de Zwolse dames helemaal in de race voor een plaats bij de eerste zes.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

Het jaar 2016 is voor Regio Zwolle het jaar waarin het graag de play-offs om de landstitel wil halen. In dat daglicht boekte de ploeg vorige week al een belangrijke overwinning op TT Papendal/Arnhem en ook zaterdag lukte het om met een zege aan de haal te gaan. Regio Zwolle trof in Donitas de nummer negen van de eredivisie en dan heb je gezien de ambitie maar één ding te doen: winnen. “We moesten inderdaad drie punten halen. Als je tegen deze tegenstander punten laat liggen, dan zijn dat hele, hele dure. Je mag geen punten verknoeien”, zegt Ter Steege, die de winstpartij in eerste instantie moeilijk tot stand zag komen. De eerste set was namelijk met 25-23 voor Donitas.

“Ik moet zeggen dat Donitas in de eerste set goed stond te serveren, waardoor wij moeilijk tot aanvallen kwamen. We maakten ook wel veel directe fouten”, analyseert Ter Steege. Toch stelde Regio Zwolle Volleybal orde op zaken en gingen de tweede en derde set met 21-25 naar Zwolse zijde. In de vierde en laatste set werd de genadeklap uitgedeeld: 15-25. “We noemden het een draak van een wedstrijd. Er waren momenten waarop we flink afstand namen, maar die voorsprong gaven we dan ook zo weer weg. Gelukkig hebben we het wel over de streep getrokken”, aldus Ter Steege, die vertrouwen heeft in plaatsing voor de play-offs. “Maar zes punten voorsprong op Taurus is nog niet genoeg. We moeten scherp en bij de les blijven en dat besef is bij iedereen aanwezig.”

Volleybal, Henriëtte ter Steege, Regio Zwolle Volleybal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws