Regio Zwolle Volleybal vliegt uit de beker

| 16-11-2017

Regio Zwolle Volleybal is er donderdagavond niet in geslaagd om de volgende ronde van het bekertoernooi te bereiken. De Zwollenaren gingen op bezoek bij het tweede team van Alterno verrassend met 3-1 onderuit. Het zorgde voor een chagrijnige Wilfried Groothuis. “Deze dingen gebeuren wel eens in de beker, maar het mag ons niet gebeuren”, stelt de coach.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

De Zwolse eredivisionist trof in Alterno 2 een ploeg uit de topdivisie, maar wel met speelsters die eerder in de top van de eredivisie actief waren. De eerste set werd nog gewonnen door Zwolle, maar daarna lukte het niet om een volgende set over de streep te trekken. “Alterno kwam in een flow. Ze hebben een paar goede speelsters en als de rest daaromheen in die flow komt, dan is het vervelend om tegen te spelen. Alterno heeft ook terecht gewonnen”, concludeert Groothuis, die de tweede, derde en vierde set verloren zag gaan. “Je ziet dat Alterno het leuk vindt om de strijd aan te gaan, terwijl wij individueel echt kwaliteiten misten. Dit is geen incident, want het is ons eerder ook niet gelukt om setwinst of een wedstrijd binnen te slepen. Dat lijkt een patroon te worden en dat baart me wel zorgen.”

De nederlaag bij Alterno is een flinke streep door de rekening, aangezien Regio Zwolle Volleybal duidelijke ambities had uitgesproken omtrent het bekertoernooi. “Een bekertoernooi kan leuk zijn om te spelen en we hadden ook echt een ambitie uitgesproken. Als je dan een ambitie uitspreekt, wil je de finale spelen. Helaas is het voor wat betreft de beker voorbij. Maandag gaan we de zaal weer in en proberen we het lek boven te krijgen”, sluit Groothuis teleurgesteld af.

Volleybal, Regio Zwolle Volleybal, Wilfried Groothuis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws