Regio Zwolle Volleybal verslaat VC Weert

| 02-12-2017

De uitwedstrijd bij Nering Bögel VC Weert heeft Regio Zwolle Volleybal zaterdag een 2-3 overwinning opgeleverd. De Zwolse dames begonnen de ontmoeting met een desastreuze eerste set, maar toonden daarna keurig herstel en trokken in een waar volleybalgevecht aan het langste eind: 25-13, 19-25, 21-25, 27-25 en 7-15. “Ik ben hartstikke tevreden, heb echt goede dingen gezien”, vertelt coach Wilfried Groothuis.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

In de eerste set wist Regio Zwolle Volleybal niet waar het kijken moest. Weert knalde erop en daar kon Regio Zwolle geen antwoord op geven. “Dat was heel duidelijk. Wij waren aanvallend te lief, want er zat wel twintig procent tussen beide scoringspercentages. Weert is gewoon een goede ploeg. Er zit een groot verschil tussen hun niveau en hun plaats op de ranglijst”, weet Groothuis, die de eerste set met liefst 25-13 verloren zag gaan. Daarna zette Regio Zwolle er de schouders onder en werd er orde op zaken gesteld. De tweede set ging met 19-25 naar Zwolse zijde en vervolgens werd ook de derde set winnend afgesloten. Met 21-25 werd in ieder geval een punt veiliggesteld.

“Dan ontstaat er een echt volleybalgevecht, met hele ludieke acties aan het net en heel veel strijd. Wij hebben boven de twintig, en eigenlijk in de hele wedstrijd, punten af kunnen dwingen. Dat vond ik heel positief”, zegt Groothuis. Toch lukte het Regio Zwolle Volleybal niet om de maximale score te behalen, want de vierde set werd op de valreep met 27-25 verloren. De vijfde en laatste set was wel een prooi voor Zwolle, waardoor het met 2-3 won. Groothuis: “Natuurlijk zijn er één of twee dingen die we beter konden doen, maar we hebben goed gespeeld. De intentie om direct een punt af te maken, dat was mooi te zien. Weert heeft ook prima gespeeld, dus die hebben een verdiend punt gepakt.”

Volleybal, Regio Zwolle Volleybal, Wilfried Groothuis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws