Regio Zwolle Volleybal verliest in Sneek

| 18-10-2015

Regio Zwolle Volleybal heeft zondagmiddag haar eerste competitieduel met 3-1 verloren van VC Sneek. De Zwolse eredivisionist won op prima wijze de eerste set, maar moest uiteindelijk toch haar meerdere erkennen in de Friese formatie: 23-25, 25-15, 25-23 en 25-16. “Ik heb een heel hardwerkend team gezien en daar ben ik best blij mee. Het is nu zaak om het niveau stabiel te maken”, concludeert trainster Henriëtte ter Steege na de verliespartij.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

De Zwolse volleybalsters mochten zondag direct aan de bak. Tegenstander VC Sneek won vorige week nog op knappe wijze (van 0-2 achter naar 3-2 winst) de Nederlandse supercup en dus trof Regio Zwolle Volleybal een geduchte opponent. Daar was in set nummer één maar weinig van te merken. De Zwollenaren haalden direct een prima niveau en sloegen zich zelfs naar setwinst. De ploeg nam een voorsprong, zag Sneek op 23-23 weer langszij komen, maar aan het einde was Zwolle toch te sterk: 23-25. “We hebben in de eerste set echt goed volleybal laten zien. We hadden een hoge servicedruk, de passing was goed en we voerden de afgesproken dingen prima uit. Voor ons was deze set van een hoog niveau”, stelt Ter Steege.

In het vervolg van de wedstrijd kon Regio Zwolle Volleybal dat niveau niet voortzetten. Aan het begin van de tweede set lukte dat nog wel, maar vervolgens maakte Sneek een serviceserie van maar liefst elf punten. “Dat mag natuurlijk nooit gebeuren, zo’n serie. Het is één van de dingen die we nog uit ons spel moeten halen. Maar dat kost nog wat tijd”, vertelt Ter Steege, die de tweede set uiteindelijk met 25-15 verloren zag gaan. In de derde set trok Zwolle weer met frisse moed ten strijde, maar tot een zege kwam het niet meer. Via 25-23 en 25-16 bleven de punten in Sneek. “Ik baal er enorm van dat we geen punt hebben meegenomen. Aan de andere kant heeft mijn ploeg karakter getoond en waardig en vermakelijk gespeeld. Daar ben ik heel blij mee”, sluit de coach af.

Volleybal, Henriëtte ter Steege, Regio Zwolle Volleybal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws