Regio Zwolle Volleybal start met nederlaag

| 28-02-2016

Regio Zwolle Volleybal is zondagavond de kampioensgroep om de landstitel begonnen met een harde nederlaag. De Zwolse formatie kreeg met VC Sneek de winnaar van de reguliere competitie op bezoek en wist alleen de derde set over de streep te trekken: 1-3 (10-25, 18-25, 32-30 en 14-25). “Dit was wel de verwachting. Tegen Sneek gaat het allemaal sneller en harder, dan komen wij toch wat tekort”, stelt trainster Henriëtte ter Steege.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

Het is voor Regio Zwolle Volleybal een luxepositie. De Zwolse volleybalsters hadden voor het seizoen één doelstelling: het halen van de play-offs om het landskampioenschap. Op de laatste speeldag van de competitie werd dat doel gehaald en zodoende moest de ploeg weer om tafel. Met als belangrijkste vraag wat de nieuwe doelstelling zou zijn. Het antwoord: “Als we nog een plaatsje weten te stijgen, dan hebben we het dit seizoen heel erg goed gedaan. Natuurlijk krijgen we tien hele pittige potjes voor onze kiezen, maar dat wisten we van te voren. We gaan iedere wedstrijd in om te winnen, want we hebben niets te verliezen”, aldus Ter Steege, die daarmee doelt op een vijfde plaats in de kampioensgroep.

De kennismaking met de kampioensgroep is zondag een moeizame. VC Sneek blijkt opnieuw de betere over Zwolle, maar voor gefronste wenkbrauwen zorgt dat niet. Het was al voorzien. “Dat was wel de verwachting, dat Sneek er anders op zou staan dan twee weken geleden. En dat bleek ook wel.” Regio Zwolle kan in de eerste set maar net de tien punten aantikken, waarna in de tweede set achttien punten worden verzameld. De derde set stemt Ter Steege uiterst positief, want die gaat met 32-30 naar Zwolse zijde. “Uiteindelijk gaan we er hard af, maar die setwinst vond ik heel knap. We werken een aantal setpoints weg en halen dan ook de set nog binnen.” Het blijkt een laatste stuiptrekking, want in de vierde set laat VC Sneek niets aan het toeval over. Met 14-25 is de strijd gestreden en gaan de eerste punten mee naar Friesland.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl
Volleybal, Landstede Sportcentrum, Henriëtte ter Steege, Regio Zwolle Volleybal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws