Regio Zwolle Volleybal sluit in mineur af

| 20-12-2015

Voor de volleybalsters van Regio Zwolle Volleybal is er zaterdag op vervelende wijze een einde gekomen aan het jaar 2015. De Zwolse formatie moest op bezoek bij directe concurrent Oskam Taurus en kreeg daar met duidelijke cijfers op de broek: 3-0 (25-22, 25-21 en 25-19). “Dit was zeker niet best, we zijn door de ondergrens gezakt. Het was collectief niet oké”, vertelt trainster Henriette ter Steege.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

Je ziet het wel vaker. Na een goede doordeweekse prestatie in een ander toernooi volgt er een mindere vertoning in de wedstrijd daarna. Regio Zwolle Volleybal-trainster Ter Steege wilde na de bekerstunt tegen Sliedrecht absoluut niet aan die gedachte, maar niets bleek minder waar. De Zwollenaren konden in Houten geen potten breken, al was de beginfase van de eerste set nog wel aardig. “We begonnen eigenlijk nog wel goed hoor. Maar over de gehele wedstrijd gezien hadden we het mes niet tussen de tanden. Daardoor konden we het Taurus niet echt moeilijk maken”, roept Ter Steege, die de eerste set met 25-22 verloren zag gaan. Vervolgens ging ook de tweede set naar de zijde van Taurus, dat met 25-21 te sterk was.

“Onze servicedruk is normaal gesproken een wapen, maar dat was dit keer niet zo. We kozen te makkelijk voor een bal op de libero. De tegenstander paste haar spel aan en daardoor werd het bij ons een gatenkaas”, analyseert Ter Steege. Ook in de derde set kon Regio Zwolle het tij niet keren. Het puntentotaal van de Zwolse dames bleef zelfs onder de twintig (25-19), waarmee 2015 in mineur eindigde. Ter Steege legt de vinger op de zere plek. “Wij beschikken niet over een goed basisniveau en daarom moeten de dames beseffen dat het mes altijd tussen de tanden moet. Het juichen na een punt was nu heel anders dan tegen Sliedrecht en dat mag eigenlijk niet zo zijn. We hadden in de strijd om de play-offs een gat kunnen slaan, maar dat hebben we nagelaten. Dat is een grote smet, al hebben we nog wel alles in eigen hand.”

Volleybal, Henriëtte ter Steege, Regio Zwolle Volleybal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws