Regio Zwolle Volleybal setloos ten onder

| 04-11-2017

Regio Zwolle Volleybal is er zaterdag niet in geslaagd om koploper Sliedrecht Sport een loer te draaien. De ploeg van trainer Wilfried Groothuis had het bijzonder lastig met de nog ongeslagen lijstaanvoerder en ging uiteindelijk met duidelijke cijfers onderuit: 3-0 (25-16, 25-22 en 25-21). “Boven de twintig waren we nog niet in staat om de punten te maken”, concludeert trainer Wilfried Groothuis.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

De Zwolse formatie kwam er in de eerste set mondjesmaat aan te pas (25-16), maar toonde daarna wel iets herstel. In de tweede set was de achterstand al snel wel weer vijf punten, totdat Regio Zwolle er iets beter in kwam. “Dan komen we toch weer iets terug, maar weten we boven de twintig niet door te pakken. We zijn nog niet stabiel genoeg om tegen een ploeg uit de top drie door te drukken”, vertelt Groothuis, die de set met 25-22 verloren zag gaan. Ook in de derde set was het een stuk spannender. Beide ploegen wisselden stuivertje wat betreft voorsprong, waarbij de marge niet verder opliep dan drie punten. Regio Zwolle nam een 15-18 voorsprong en leek zich op te kunnen maken voor setwinst, maar toch lukte dat niet. De Zwolse dames hadden geen antwoord op een comeback van Sliedrecht en verloren de derde set met 25-21.

Groothuis baalde van de nederlaag, maar zag wel voldoende pluspunten. “We hebben in ieder geval de kans gehad om minimaal een set binnen te halen, maar zoals ik al zei... Boven de twintig lukt het nog niet. Als we de volgende stap willen zetten, dan moeten we daar wel iets mee doen. Het gaat om een stukje constantheid. Daar hebben we nog belangrijke stappen in te zetten.”

Volleybal, Regio Zwolle Volleybal, Wilfried Groothuis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws