Regio Zwolle Volleybal rekent af met Eurosped

| 11-11-2018

Regio Zwolle Volleybal heeft zondag een knappe overwinning geboekt op Eurosped. Op bezoek bij de koploper van de eredivisie speelden de Zwolse dames een puike partij: 0-3 (18-25, 20-25, 14-25). “Het was van onze kant echt een hele goede pot”, vindt libero Kim de Wild.

Eurosped had tot zondag nog geen punt verloren, maar trof in eigen huis een imposant Zwolle. In de eerste set waren de bezoekers vanaf het eerste moment de bovenliggende partij, mede door sterk verdedigend werk en veel servicedruk. Het resulteerde via 18-25 in een 0-1 voorsprong. “Ik heb eigenlijk nooit gedacht dat we in de problemen zouden komen. We deden het heel goed en werden misschien ook wel een beetje in het zadel geholpen. Eurosped maakte veel servicefouten, vooral in de eerste set”, analyseert De Wild, voor wie het een aparte middag was. Ze kwam afgelopen zomer over van Eurosped en keerde dus terug bij haar oude club.

Ze zag dat haar ploeg ook in de tweede set prima bleef spelen, al kwam Eurosped wel iets dichter in de buurt van setwinst. Zover kwam het niet, want Zwolle won met 20-25 en sleepte zo in ieder geval een punt uit het vuur. Daar bleef het echter niet bij, want in de derde set werd de lijn doorgetrokken en via 14-25 werd er met 0-3 gewonnen. “Volgens mij waren we in vijf kwartier klaar, dat hadden we vooraf niet verwacht. Vooral verdedigend waren we echt sterker”, zegt De Wild, die extra genoot van de zege. “Tegen mijn oude club, dan smaakt het extra zoet. Als je terugkeert en met drie punten op zak weer vertrekt, dan is dat heel chill.”

Volleybal, Regio Zwolle Volleybal, Kim de Wild

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws