Regio Zwolle Volleybal pakt eerste punt

| 13-03-2016

Regio Zwolle Volleybal heeft zondag haar eerste wedstrijdpunt in de kampioensgroep van de eredivisie bemachtigd. Op bezoek bij Eurosped-TVT leek de ploeg ook het vierde duel puntloos af te sluiten, maar door een comeback in de sets drie en vier kon Regio Zwolle alsnog een punt bijschrijven: 3-2 (25-23, 25-20, 22-25, 23-25 en 15-9). “Dit was een gemiste kans”, stelt trainster Henriëtte ter Steege na afloop.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De eerste drie wedstrijden in de kampioenspoule leverden Regio Zwolle Volleybal geen enkel punt op. VC Sneek, Sliedrecht Sport en Springendal Set-Up ’65 waren allen met 3-1 te sterk, waardoor de Zwolse dames puntloos onderaan bleven staan. Ook zondag bij Eurosped leek dat zo te blijven. De Almelose dames vertrokken vlot uit de startblokken en trokken direct de eerste twee sets naar zich toe. Regio Zwolle kwam in beide sets wel tot twintig of meer punten (25-23 en 25-20), wat alles zei. De dames werden zeker niet weggeslagen. “Het was een rommelige wedstrijd, waarin de foutenlast enorm hoog lag. Als er ergens een kans was om van Eurosped te winnen, dan was dat vandaag wel. Wat dat betreft ben ik ook wel teleurgesteld”, geeft Ter Steege aan.

Dat er kansen lagen, werd wel duidelijk in set drie en vier. Regio Zwolle won de derde set met 22-25 en kon vervolgens ook nog een beslissende set afdwingen. Via 23-25 werd het 2-2. “In de tweede set was het serverend niet volgens opdracht, dus dat kon beter. Want later gingen we wel ons ding doen en kregen we direct kansen. Fabienne van Daelen maakte een hele sterke invalbeurt”, analyseert de coach. Met het afdwingen van een vijfde set bemachtigde Regio Zwolle Volleybal haar eerste punt in de kampioensgroep, maar gewonnen werd er niet. De beslissende set ging met 15-9 naar Eurosped. “Natuurlijk wil je graag een punt hebben staan, dus dat is mooi. En het was echt een punt van het collectief, ook dat was zeker positief.”

Volleybal, Henriëtte ter Steege, Regio Zwolle Volleybal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws