Regio Zwolle Volleybal pakt de volle buit

| 13-01-2018

Regio Zwolle Volleybal heeft zaterdag de uitwedstrijd bij Springendal Set-Up ’65 op keurige wijze gewonnen. De Zwolse formatie zag uiteindelijk één set naar de tegenstander gaan, maar zegevierde met 1-3 (21-25, 22-25, 25-23 en 20-25). “Ik ben hier heel tevreden over. Een mooi begin van 2018”, stelt trainer Wilfried Groothuis.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

Makkelijk had Regio Zwolle Volleybal het zeker niet, want in alle vier de sets kwam Set-Up tot twintig of meer punten. “Er is hard gewerkt, aan beide kanten. Ik denk, ondanks dat er veel verdedigende acties waren, het publiek een ontzettend leuke wedstrijd heeft gezien”, zegt Groothuis, die de eerste set met 21-25 naar zijn ploeg zag gaan. De tweede set was met 22-25 eveneens voor de Zwollenaren, waardoor een winstpartij zonder setverlies in het verschiet lag. Ook in de derde set bleef Regio Zwolle de bovenliggende partij, maar toch moest het toestaan dat Set-Up een set pakte. Een ruime voorsprong werd door Zwolle niet in winst omgezet: 25-23.

“Natuurlijk is dat jammer, want 0-3 was wel een optie. Helaas konden we het tegen het einde van de derde set niet zelf afmaken. Als we even de juiste mindset niet hebben, zie je dat bepaalde keuzes anders worden gemaakt. Dat zijn dingen die we beter kunnen doen”, vertelt Groothuis, die uiteindelijk wel drie punten mee naar Zwolle mocht nemen. De vierde set werd met 20-25 gewonnen, waardoor het eindigde in 1-3. “Er zijn wat dingen die we mee kunnen nemen, zoals het begin van de vierde set. Daarin speelden we keurig, maar dan moet je de ballen ook maken. Aan de andere kant zag ik ook dat speelsters spontaan oplossingen bedachten en dat was erg mooi om te zien. Al met al was het een goede wedstrijd en hebben we als team weer een stap gezet”, aldus Groothuis.

Volleybal, Regio Zwolle Volleybal, Wilfried Groothuis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws