Regio Zwolle Volleybal nipt langs Set-Up

| 03-03-2018

Regio Zwolle Volleybal heeft zaterdag twee punten overgehouden aan de uitwedstrijd bij Springendal Set-Up ’65. De Zwolse formatie leek de maximale score voor het grijpen te hebben, maar moest uiteindelijk toch genoegen nemen met een zege in vijf sets: 2-3 (25-21, 17-25, 20-25, 25-20 en 12-15). “Ik ben niet heel blij met deze zege”, reageert coach Wilfried Groothuis.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

Regio Zwolle liet het vorige week tegen Coolen-Alterno al na om de volle drie punten bij te schrijven en ook ditmaal lukte het niet om een wedstrijd vroegtijdig te beslissen. De eerste set ging met 25-21 naar de thuisploeg, maar daarna trokken de Zwollenaren de wedstrijd naar zich toe. De tweede set werd met 17-25 gewonnen en de derde set ging met 20-25 naar Zwolse zijde. “We hadden hier drie punten moeten pakken. Dat was vorige week al het geval en nu weer. Ik weet niet wat het is… Stress, afwachten, misschien gaan we ineens nandenken? Ik had gehoopt dat we daar, na vorige week, een stap in hadden gemaakt”, is Groothuis eerlijk.

De coach zag dan ook dat het zijn ploeg ontglipte. De vierde set was met 25-20 een prooi voor Set-Up, waardoor een driepunter niet meer tot de mogelijkheden behoorde. “Ik ben langs de kant heel boos geworden en daarna zag ik ineens een ander team. In de vijfde set begonnen we nog wel even lastig, maar daarna hebben we het goed rechtgezet”, zegt Groothuis, die de beslissende set met 12-15 naar Regio Zwolle Volleybal zag gaan. “Het zou mooi zijn als we geen externe factoren nodig hebben om het beste in ons naar boven te halen. Geen achterstand, geen moeizaam spel. Ik weet dat het een leerproces is, maar we moeten daar wel iets mee doen.”

Volleybal, Regio Zwolle Volleybal, Wilfried Groothuis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws