Regio Zwolle Volleybal neemt lastige horde

| 14-10-2018

Springendal Set-Up '65-uit is voor Regio Zwolle Volleybal een lastige wedstrijd, maar zondag slaat de ploeg zich daar prima doorheen. De tweede set gaat nog wel met 25-18 verloren, maar verder maken de Zwolse dames geen fout: 1-3 (18-25, 25-18, 22-25 en 19-25). “Set-Up is een lastige tegenstander en dus zijn we zeer tevreden met de drie punten”, zegt coach Wilfried Groothuis.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

De eerste set van de Overijsselse derby is met 18-25 voor Regio Zwolle, maar in de tweede set zijn de rollen omgedraaid. De Zwollenaren hebben het even niet onder controle en kunnen een opgelopen achterstand niet helemaal meer repareren. “We herstelden ons wel, maar toch ging de tweede set naar Set-Up. In de sets drie en vier bleef het spel overeind, bleef het hard werken overeind en daardoor pakten we de zege. We hebben niet gedaan wat we kunnen, maar dat is in deze fase eigenlijk wel logisch. Drie punten gepakt en dus petje af. Prima gedaan”, vindt Groothuis, die zijn ploeg de derde set en de vierde set met respectievelijk 22-25 en 19-25 zag winnen.

De coach ziet op trainingen al prima dingen voorbij komen, maar in wedstrijden komt dat er nog niet altijd uit. “We hebben grote ambities, maar ook wij moeten eerst bouwen. Met twee keer drie punten ben ik hartstikke tevreden, maar qua spel nog niet helemaal. Wij staan in ieder geval met een goede mentaliteit in het veld en dat is het belangrijkste. We moeten nog stappen zetten, zodat het in de tweede seizoenshelft stabieler en beter wordt”, aldus Groothuis.

Volleybal, Regio Zwolle Volleybal, Wilfried Groothuis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws