Regio Zwolle Volleybal nadert ontknoping

| 12-02-2016

Eindigen in de top zes en daarmee deelname afdwingen aan de play-offs om het landskampioenschap. De doelstelling van Regio Zwolle Volleybal kon voor het lopende seizoen niet duidelijker. Zondag wacht de laatste competitiewedstrijd tegen VC Sneek, waarin de beslissing gaat vallen. Halen de volleybalsters de doelstelling, ja of nee?

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het halen van de doelstelling heeft Regio Zwolle Volleybal nog helemaal in eigen hand. Op dit moment staan de Zwolse dames op een zevende positie, maar dat is in principe voldoende om de play-offs te halen. TT Papendal/Arnhem, de huidige nummer zes, doet voor spek en bonen mee, waardoor op dit moment de nummer zeven naar de strijd om de landstitel gaat. In de strijd om die plek moet Regio Zwolle zien af te rekenen met Oskam Taurus, dat tot dusver één punt minder heeft verzameld. Het afsluitende programma lijkt echter in het voordeel van Taurus, aangezien de ploeg uit Houten het opneemt tegen TT Papendal. Regio Zwolle speelt een thuiswedstrijd tegen koploper VC Sneek en staat daarmee op papier voor de grootste uitdaging.

Trainster Henriëtte ter Steege laat haar licht schijnen over de ontknoping, maar heeft eigenlijk geen idee wat ze kan verwachten. “Wij kijken alleen naar onze eigen wedstrijd, daar hebben we invloed op. We willen ook niets van andere uitslagen weten. Het wordt een rare zondag. Sneek is voor wat betreft de play-offs al veilig en daarom weet je niet wie ze op gaan stellen. Het is allemaal lastig in te schatten”, zegt de coach. Haar eigen ploeg is in ieder geval op orde en helemaal klaar om de strijd aan te gaan. De 3-0 nederlaag van vorig weekeinde gaf de burger moed. “In het drieluik met Set-Up hebben we niets laten zien, maar bij Sliedrecht wel. Dat was voor ons doen een prima pot, we hebben het goed gedaan. Je voelde dat het geloof weer terug was.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De simpelste weg naar een ticket voor de play-offs is dus winnen van Sneek. Maar dat is nog niet zomaar gedaan. Normaal gesproken zou de koploper van de eredivisie zondag moeten winnen in Zwolle. “Als zij een mindere dag hebben en wij een goede dag, dan kunnen we van Sneek winnen. Daar gaan we wel voor, we gaan vol voor de winst spelen. En dan zien we uiteindelijk wel wat er allemaal gaat gebeuren”, zegt Ter Steege. Mocht het onverhoopt allemaal niet lukken, dan moet Regio Zwolle Volleybal na de reguliere competitie in de play-outs vechten voor handhaving. Maar daar wil nog niemand in Zwolle aan denken. Het gaat zondag om het halen van de play-offs. Punt uit.

Volleybal, Henriëtte ter Steege, Regio Zwolle Volleybal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws