Regio Zwolle Volleybal doet wat het moet doen

| 10-02-2018

Regio Zwolle Volleybal heeft zaterdag de reguliere competitie afgesloten met een 3-0 overwinning op Talent Team Papendal. De ploeg van coach Wilfried Groothuis had het alleen in de tweede set even lastig, maar boekte verder een vlekkeloze zege. “Dit is wat we moesten doen. Nu is het afwachten wat Eurosped doet”, doelt Groothuis op de strijd om plaats drie.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

De Zwolse vrouwen waren al zeker van een plaats in de play-offs om het landskampioenschap, maar wilden nog graag een gooi doen naar de derde plaats. Daarvoor moest het eigenlijk een 3-0 zege behalen, om zo de uitgangspositie ten opzichte van Eurosped te verstevigen. Dat lukte, want vanaf het eerste moment was Regio Zwolle beter dan Talent Team. “We hebben heel koel en efficiënt gespeeld en daarbij speelden we ook serverend en blokkerend een goede wedstrijd. In de eindfase van de tweede set hadden we het lastig, maar toch hielden we het hoofd koel en haalden we de set binnen. Dat doen we gewoon goed”, concludeert Groothuis.

De coach zag dat de eerste set met 25-15 werd gewonnen, om vervolgens met 26-24 en 25-19 de zevende zege op rij binnen te halen. Mocht Eurosped, dat zondag nog in actie komt tegen Coolen-Alterno, niet met 3-0 winnen, dan besluit Regio Zwolle Volleybal de competitie als nummer drie. In de play-offs scheelt dat toch een puntje en die kun je maar beter binnen hebben. “Het zal je gebeuren dat je aan het einde van de rit een puntje tekort komt om de finale te spelen. Daarom hebben we er vandaag ook alles aan gedaan en was het niet zomaar het slot van de competitie. Het was een stap richting ons einddoel. We gaan met een uitstekend gevoel naar de play-offs”, aldus Groothuis.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl
Volleybal, Landstede Sportcentrum, Regio Zwolle Volleybal, Wilfried Groothuis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws