Regio Zwolle Volleybal boekt eerste zege

| 01-11-2015

Regio Zwolle Volleybal heeft zondagmiddag voor het eerst dit seizoen een wedstrijd weten te winnen. De Zwolse eredivisionist speelde op bezoek bij Peelpush geen geweldige wedstrijd, maar wist toch zonder setverlies te zegevieren: 18-25, 21-25 en 22-25. “Ik ben heel erg tevreden. Het was qua kwaliteit geen hele goede wedstrijd, maar we hebben er keihard voor geknokt”, stelt trainster Henriëtte ter Steege.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Er was zondag voor Regio Zwolle Volleybal maar één doel: winnen. Bij een zege zou de Zwolse ploeg stijgen van plaats tien naar plaats vijf en dat was even het belangrijkste. En uit bij Peelpush, dat staat nou niet te boek als een makkelijk potje. “Het is in Meijel altijd een gezellige bedoening, zullen we maar zeggen. Het publiek leeft enorm mee en daar moet je toch maar goed mee om kunnen gaan”, zegt Ter Steege, die zag dat haar team het prima voor elkaar had. In de eerste set was de start furieus en dat resulteerde in een 18-25 setwinst. “We hadden het misschien wat sneller moeten beslissen, maar met 18-25 is op zich niets mis. Al was het wel slordig.”

Die slordigheid hield eigenlijk de gehele wedstrijd aan. Qua volleybal was het niet de beste wedstrijd van Regio Zwolle Volleybal, maar dat werd rechtgezet door een flinke portie aan strijd. “Ik heb al vaker gezegd dat wij het niet op tachtig procent kunnen. Zeker niet tegen een ploeg als Peelpush, dat heel onbevangen volleybalt. Ik was benieuwd hoe het team dat op zou pakken, zeker de nieuwe meiden. Ze hebben laten zien dat ze ook dat kunnen”, zegt een tevreden trainster, die de tweede set met 21-25 gewonnen zag worden. “Onze servicedruk is altijd hoog en dat hielp ons lekker mee. Daardoor konden we boven Peelpush blijven.”

In de derde set bleef het spelbeeld hetzelfde en trokken de Zwolse dames opnieuw aan het langste eind. Met 22-25 viel de wedstrijd definitief in het slot. “We konden vandaag van plek tien naar plek vijf stijgen, maar dat moet je toch maar even doen. Dat is gelukt en daarom zijn we dik tevreden. De stand ziet er nu iets lekkerder uit”, sluit Ter Steege af. Regio Zwolle Volleybal speelt zaterdag opnieuw een uitduel, dan tegen Talent Team Papendal. Aanvang: 19.30 uur.

Volleybal, Henriëtte ter Steege, Regio Zwolle Volleybal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws