Regio Zwolle Volleybal begint met winst

| 07-10-2017

Regio Zwolle Volleybal is zaterdag met een overwinning begonnen aan het nieuwe seizoen. Op bezoek bij Talent Team Papendal ging de eerste set nog wel met 25-21 verloren, maar daarna stelden de Zwolse dames orde op zaken: 1-3 (25-21, 20-25, 21-25 en 14-25). “Het is altijd lekker om met drie punten op zak aan het seizoen te beginnen. Ons spel werd progressief beter”, vertelt Regio Zwolle-coach Wilfried Groothuis.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

De coach zag het moeizame begin van zaterdag de afgelopen week eigenlijk al aankomen. Regio Zwolle speelde woensdag nog een oefenduel en daarin haalde de ploeg niet haar gebruikelijke niveau. “Misschien was het toch een beetje de spanning van de eerste competitiewedstrijd, dat zou kunnen. In de eerste set maakten we nu veel te veel servicefouten en ook blokkerend hadden we het onvoldoende op orde”, concludeert Groothuis, die de eerste set met 25-21 verloren zag gaan. Aan het begin van de tweede set bleef herstel uit, maar langzaamaan ging het beter. Het resulteerde uiteindelijk in een 20-25 setwinst. “Het rallyspel was nog iets te slordig, maar halverwege de set stond het eigenlijk vrij netjes”, zegt Groothuis.

In de derde set werd Regio Zwolle Volleybal meer en meer de baas en die set werd met 21-25 gewonnen. De vierde set bleek uiteindelijk de laatste, want die werd met 14-25 over de streep getrokken. Al met al zorgde dat voor een opgetogen Groothuis. “Natuurlijk zijn er nog voldoende dingen te verbeteren, maar ik ben hartstikke blij met het resultaat. In grote lijnen zijn we goed bezig, de weg die we zijn ingeslagen lijkt de goede. Vooral serverend hebben we nog veel werk te verzetten, maar dat is ook niet zo gek. We zijn net begonnen”. Regio Zwolle Volleybal speelt volgende week haar tweede competitieduel. Dan speelt de Zwolse formatie om 20.00 uur thuis tegen VC Weert.

Volleybal, Regio Zwolle Volleybal, Wilfried Groothuis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws