Regio Zwolle Volleybal aast op toppositie

| 04-12-2015

Regio Zwolle Volleybal begint binnen de Zwolse sportwereld al aardig ingeburgerd te raken. De Zwolse eredivisionist kwam vorig jaar nog ‘gewoon’ uit onder de vlag van VC Zwolle, maar dat is sinds het begin van het huidige seizoen veranderd. Een wijziging die voorlopig louter positief uitpakt. Op het veld, op de tribunes en organisatorisch. “We bevinden ons in ambitieus vaarwater”, weet technisch manager Ferry de Jong.

© Anne-Floor Breet

De nood was na afloop van het vorige seizoen groot. Heel groot. VC Zwolle wist zich knap te handhaven in de eredivisie, maar toch was er nog allerminst zekerheid. De financiële armslag ontbrak, waardoor het voortbestaan als eredivisionist op de tocht stond. Totdat een groep ondernemers besloot in te stappen. Onder de naam Regio Zwolle Volleybal werd de boel veiliggesteld en inmiddels zit de eerste competitiehelft er alweer bijna op. De switch blijkt een groot succes. “Het heeft enorm goed uitgepakt. Vanuit de stichting wordt er enorm veel werk verzet en dat is fantastisch om te zien. Je ziet het alleen al aan de kleding van de speelsters. Dat geeft zo’n goede uitstraling”, weet De Jong.

Het beginnende succes van Regio Zwolle Volleybal slaat ook aan bij de Zwolse sport- en vooral volleyballiefhebbers. Als de dames een thuiswedstrijd spelen, dan zijn er toch zeker driehonderd supporters aanwezig. Een hele vooruitgang. “Ik schrijf dat toch liever toe aan het team hoor. Zij vechten voor elk punt, zijn enthousiast en stralen energie uit. Dat slaat over op het publiek”, zegt de technisch manager, die daarmee begint over het belangrijkste van alles: de prestaties op het veld. En ook op dat vlak heeft niemand iets te klagen. “Als technisch manager ben ik echt heel erg tevreden. De staf is vier spelers kwijtgeraakt en heeft er zes in moeten passen. En die zes kwamen niet uit de eredivisie, maar uit de topdivisie of lager. We staan nu vijfde, heel knap”, roept De Jong.

© Annet van Raalten

De vijfde plaats is leuk, maar onder de pet van Regio Zwolle Volleybal aast men op meer. Een vierjarenplan is de basis op weg naar de top, meer financiële mogelijkheden en zelfstandigheid. “Op dit moment is de stichting compleet verbonden aan VC Zwolle, maar in vier jaar streven we naar financiële onafhankelijkheid. Wel willen we hoe dan ook de persoonlijke betrokkenheid met de vereniging in stand houden. En daarnaast willen we uiteindelijk mee gaan doen in de top van de eredivisie. Om het plan heel simpel te schetsen: in jaar één was het doel handhaven, in jaar twee willen we wegblijven van de play-outs, in jaar drie hopen we ons te melden in de subtop en in jaar vier gaan we voor een toppositie”, aldus De Jong. Een duidelijk verhaal, een duidelijke wens. Regio Zwolle Volleybal ligt in ieder geval op koers om de eerste twee eredivisie-jaren goed af te sluiten. Nu de rest nog.

Volleybal, Ferry de Jong, Regio Zwolle Volleybal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws