Regio Zwolle verslikt zich in Eurosped

| 21-02-2018

Regio Zwolle Volleybal heeft woensdagavond een flinke tik te verduren gekregen. De ploeg van coach Wilfried Groothuis speelde in het Landstede Sportcentrum haar eerste wedstrijd in de kampioenspoule en verloor die met duidelijke cijfers van Eurosped, de nummer drie van de reguliere competitie: 0-3 (18-25, 21-25 en 25-27).

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl
© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

Na een geweldige zegereeks in het laatste deel van de competitie had Regio Zwolle Volleybal zich ongetwijfeld iets anders voorgesteld van het eerste duel in de kampioenspoule. De laatste nederlaag van de Zwolse formatie dateerde immers van 9 december 2017. “Zo’n zegereeks wil je natuurlijk graag doorzetten, maar in de play-offs win je niet zomaar”, reageert Regio Zwolle-coach Wilfried Groothuis, die ondanks de nederlaag positief blijft. “Deze verliespartij komt niet harder aan dan andere verloren wedstrijden. In de kampioenspoule zijn dertig punten te verdienen, dus de weg is nog lang. En misschien hadden wij een wedstrijd als dit wel nodig.”

De tegenstander van Regio Zwolle Volleybal, Eurosped, ging afgelopen zondag nog met 3-0 ten onder in de bekerfinale tegen Sliedrecht Sport, maar de ploeg uit Vroomshoop had die kater drie dagen later blijkbaar alweer verwerkt. “Eurosped heeft het vanavond gewoon netjes gedaan”, analyseert Groothuis. “Serverend hielden zij ons onder druk, waardoor onze aanvallen vaak te doorzichtig waren. Aanvallend kwamen wij niet ons spel. Wij maakten te veel fouten en sloegen ook veel ballen in de blokkering. Dat was vanavond denk ik het grootste verschil”, aldus Wilfried Groothuis, die weinig tijd krijgt om de verloren wedstrijd uitgebreid met zijn speelsters te analyseren. “Vrijdag gaan we weer trainen en zondag staat het thuisduel tegen Alterno op het programma.”

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl
© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl
Volleybal, Landstede Sportcentrum, Regio Zwolle Volleybal, Wilfried Groothuis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws