Regio Zwolle verliest, maar haalt play-offs

| 14-02-2016

Regio Zwolle Volleybal heeft zich zondag verzekerd van een ticket voor de play-offs om het landskampioenschap. De formatie van trainster Henriëtte ter Steege ging in het Landstede Sportcentrum met 2-3 (25-23, 21-25, 20-25, 25-20 en 13-15) onderuit tegen koploper VC Sneek, maar doordat ook concurrent Taurus verloor mag Regio Zwolle zich gaan opmaken voor het toetje. “Dit is opluchting, het was toch spannend”, reageert Ter Steege.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl
© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

Verliezen en toch met een grote, vette grijns uit de zaal stappen. Het was zondag weggelegd voor de dames van Regio Zwolle Volleybal. De ploeg streed op de laatste speeldag van de reguliere competitie samen met Oskam Taurus om een plaats in de play-offs. Regio Zwolle nam het in eigen huis op tegen koploper VC Sneek, terwijl Oskam Taurus een uur eerder begon aan een duel met Talent Team Papendal. Een gekke gewaarwording, die nog gekker werd toen bij het publiek de uitslag van het duel van Taurus binnenkwam. De concurrent verloor met 3-0 en schakelde zichzelf daarmee uit. Strijd dus al gestreden. “Wij hoorden dat pas aan het einde van de vierde set, toen zei de assistent-trainer dat we er al waren. Dan voel je je even heel blij”, geeft libero Annelin Pasveer aan.

Pasveer behoort zondag tot één van de uitblinkers aan Zwolse zijde. Carlijn Oosterlaken slaat het ene na het andere punt binnen, terwijl Pasveer een portie strijdlust van heb ik jou daar toont. Het is alleen niet voldoende voor een overwinning, want Regio Zwolle gaat na een fijne partij met 2-3 onderuit. Daar hoeft niemand zich voor te schamen, zo vindt coach Ter Steege. “We spelen echt een hele knappe eerste set, het was gewoon goed. Dat zijn dan wel weer dingen om blij van te worden”, glimlacht de trainster. Het verschil wordt in de slotfase van de sets gemaakt. Telkens staat Regio Zwolle op een ruime voorsprong, maar toch komt Sneek dan weer langszij. “Het kan iets conditioneels zijn, omdat we toch minder trainen. Maar we hebben onszelf vandaag in ieder geval tekort gedaan. Als er een kans was om Sneek te pakken, dan was dat vandaag”, vindt Pasveer.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl
© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

Over de wedstrijd tegen Sneek is iedereen snel uitgepraat. Als het woord play-offs valt, dan verschijnt er her en der al snel de lach. En terecht ook, want de Zwolse volleybalsters zetten daarmee weer een nieuwe stap in de ontwikkeling. “We gaan nu tien hele pittige potjes spelen en dat is voor onze speelsters natuurlijk wel even anders dan vier wedstrijden tegen degradatie. Er zitten tegenstanders bij waar wij eens in de tien keer van winnen. Die momenten moeten we gaan zoeken”, zegt Ter Steege, die aangeeft kort van het succes te gaan genieten. Want de doelstelling is gehaald en dat was het aller-, aller-, allerbelangrijkste.

Volleybal, Henriëtte ter Steege, Regio Zwolle Volleybal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws