Regio Zwolle rekent snel af met Alterno

| 18-03-2018

Regio Zwolle Volleybal heeft zondagmiddag een prima overwinning geboekt op bezoek bij Coolen-Alerno. Het team van coach Wilfried Groothuis dicteerde de wedstrijd en denderde in no-time over de thuisploeg heen: 0-3 (21-25, 18-25 en 22-25). Dankzij de zege is Regio Zwolle Volleybal in de kampioenspoule gestegen van de vijfde naar de derde plaats.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

“Het ging vandaag netjes en vlot”, stelt Regio Zwolle-coach Wilfried Groothuis, die na zijn eerste reactie gelijk nog even refereert aan de 3-2 nederlaag van afgelopen woensdag op bezoek bij directe concurrent VC Sneek. “Voorafgaand aan het seizoen hadden we getekend voor zo’n uitslag, maar ik was er niet helemaal blij mee. Er zaten wat hiaten in ons spel. Daar zijn wij de afgelopen dagen tijdens de trainingen mee aan de slag gegaan. En ik moet zeggen dat de dames dat vandaag op het veld perfect hebben ingevuld. Het was een klinkende en duidelijke 3-0 zege. Misschien zelfs wel onze beste wedstrijd van het seizoen”, aldus een tevreden coach.

Na afloop in de kleedkamer complimenteerde Groothuis zijn speelsters met het vertoonde spel en gooide er tevens een bekend spreekwoord in. “Eén zwaluw maakt nog geen zomer. Dat heb ik ook tegen de meiden gezegd. Achter Sliedrecht zijn er nog vier ploegen die aanspraak maken op het tweede finale-ticket. Het aantal te spelen wedstrijden neemt af, dus de spanning stijgt. Wij zijn in ieder geval nog volop in de race”, aldus Wilfried Groothuis, die vertrouwen heeft in zijn team. “Ik weet wat deze ploeg kan. Soms zijn wij misschien iets te nederig, zoals tegen Sneek bijvoorbeeld. Maar ik denk dat wij goed genoeg zijn om de finale te spelen.”

Volleybal, Regio Zwolle Volleybal, Wilfried Groothuis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws