Regio Zwolle ook ten onder tegen Sliedrecht

| 09-03-2019

Regio Zwolle Volleybal is er zaterdag niet in geslaagd om koploper Sliedrecht Sport punten af te snoepen. De Zwolse formatie won nog wel de eerste set, maar moest uiteindelijk toch de drie punten laten aan de lijstaanvoerder: 1-3. “We hadden een puntje kunnen pakken”, denkt trainer Wilfried Groothuis.

© Jan Burgman Fotografie

De coach zag zijn ploeg, na een zenuwachtig begin, herstel tonen, waardoor de eerste set met 25-22 naar Zwolse zijde ging. “Maar daarna volgde er een wedstrijd waarin wij ups en downs beleefden. We konden in twee sets een vroeg opgelopen achterstand weer wegwerken, maar het was niet goed genoeg om druk te kunnen zetten op Sliedrecht”, weet Groothuis, die de tweede set met 21-25 naar Sliedrecht zag gaan. De derde set leverde een 20-25 nederlaag op, waardoor de Zwolse dames geen fout meer mochten maken. “We speelden best goed, maar aan het begin van iedere set lukte het niet om dat vast te houden. Om Sliedrecht pijn te kunnen doen, moet dat wel.”

Ook in de vierde set lukte het niet om een tik uit te delen, want Sliedrecht slaagde er al snel in om het verschil te maken. Met 12-25 kwam er een einde aan de wedstrijd en bleef Regio Zwolle Volleybal zonder punten achter. De derde nederlaag op rij. “Dat is vervelend, want daardoor ziet het er op dit moment niet gunstig uit. Maar ik blijf zeggen: de play-offs zijn nog relatief lang en ik heb vaker gekke dingen zien gebeuren. Daarnaast blijft het voor ons belangrijk om beter te worden. We hebben meiden die jong zijn en voor het eerst in de eredivisie spelen. Dat blijft ook een doel”, zegt Groothuis.

Volleybal, Regio Zwolle Volleybal, Wilfried Groothuis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws