Regio Zwolle legt Sliedrecht over de knie

| 20-01-2018

Regio Zwolle Volleybal heeft zaterdagavond in eigen huis koploper Sliedrecht Sport over de knie gelegd. De nummer drie van de eredivisie zegevierde in het Landstede Sportcentrum met 3-1 (25-20, 17-25, 25-19 en 25-20). “Ik ben meer dan tevreden en bovendien heel erg trots”, zegt Regio Zwolle-coach Wilfried Groothuis kort na de wedstrijd.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl
© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl
© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

“De tweede set hebben wij laten liggen en in de resterende sets stonden wij gewoon heel goed te volleyballen”, zegt Groothuis, die zijn ploeg volwassen zag spelen. “In de eerste set kwamen wij met 10-15 achter, maar wisten die set wél te winnen. En ook in zowel de derde als de vierde set kregen wij meerdere malen een serie punten tegen, maar wij bleven volleyballen. Uit de momenten dat het even minder ging, haalden wij juist extra energie. Ik wil dat geen veerkracht noemen. Ik zie dat als professioneel gedrag. In het volleybal is het belangrijk om na een verloren punt snel door te schakelen. Je moet dat een plekje geven en over gaan tot de volgende actie. En dat hebben wij vanavond knap gedaan. Daar ben ik misschien nog wel het meest blij mee.”

Regio Zwolle Volleybal had haar eigen spel goed op orde, terwijl Sliedrecht Sport grote moeite had om een gaatje te vinden in de Zwolse defensie. “Onze verdediging was inderdaad ontzettend goed. Er zaten zelfs rally’s bij dat wij wel drie keer de bal uit de boarding wisten te halen. De wil om te winnen was zeker groot”, aldus Wilfried Groothuis, die tegen de koploper over een bijna volledig fitte selectie kon beschikken. “Manon Zeeboer is natuurlijk terug van een handblessure en ook Siska Hoekstra is weer fit en daar hebben wij in de rotatie goed gebruik van gemaakt. Eigenlijk ontbreekt alleen Marije Neuman nog, dus met het oog op de kampioenspoule is dat een positieve ontwikkeling.” Dankzij de zege op Sliedrecht verzekerde Regio Zwolle Volleybal zich nu al van een plek in die kampioenspoule. “Dat is natuurlijk prachtig, maar ons doel ligt verder.”

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl
© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl
© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl
Volleybal, Landstede Sportcentrum, Regio Zwolle Volleybal, Wilfried Groothuis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws