Regio Zwolle in vijf sets naar overwinning

| 25-10-2017

“De kracht, de vechtlust en de focus tot het eind, dat is goed. Daar kun je het verschil mee maken.” Het is de conclusie van Regio Zwolle Volleybal-coach Wilfried Groothuis, die zijn ploeg woensdagavond maar net aan ziet winnen van Coolen-Alterno. In eerste instantie lijken de Zwolse dames op te gaan voor drie punten, maar uiteindelijk krijgen zij zelfs twee matchpoints tegen: 3-2 (25-13, 26-24, 20-25, 21-25 en 16-14).

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl
© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

Regio Zwolle Volleybal kende afgelopen weekend al een pittige uitwedstrijd bij Peelpush en moest ook woensdag weer aan de bak. Daar leek het in eerste instantie echter niet op, want de thuisploeg was Coolen-Alterno in de eerste set duidelijk de baas. De gasten beleefden een moeizaam begin en maakten slechts dertien punten. “We maakten een goede start, waarbij we Alterno tactisch in de tang hadden. Dat was een enorm goede fase”, zegt Groothuis, die het in de tweede set al wat lastiger zag worden. Regio Zwolle Volleybal won de set nog wel, maar het verschil was minimaal: 26-24. “Dat kwam door hard werken, daardoor slepen we het er toch nog uit.”

De wedstrijd leek zodoende langzaamaan te kantelen en die ontwikkeling zette zich door in de derde set. Zwolle had geen antwoord op een sterke serviceserie van de opponent, waardoor de derde set met 20-25 verloren ging. “Het ging eigenlijk om één iemand die sterk serveerde. Daardoor werden wij passend slordiger en kwamen we minder in onze acties. Alterno ging juist beter passen en daardoor verloren we ook nog eens de vierde set”, vertelt Groothuis. In de vijfde set kroop Regio Zwolle vervolgens door het oog van de naald. Op 12-14 kreeg Alterno twee matchpoints, maar die werden vakkundig weggeslagen door Siska Hoekstra. Zij serveerde vier keer uitermate goed en haalde daarmee hoogstpersoonlijk toch de zege binnen: 16-14.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl
© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

Coach Groothuis haalde opgelucht adem, maar was wel trots op hetgeen hij op de vloer zag gebeuren. “Wederom zwaarbevochten, maar ik ben er trots op dat het goed is gekomen en dat we op 14-12 nog in de wedstrijd bleven. We zijn nog altijd ongeslagen en tien punten uit vier wedstrijden is ook mooi. Natuurlijk is er nog een hoop werk te doen, maar ik ben blij met de mentale kracht die we tonen.”

Volleybal, Regio Zwolle Volleybal, Wilfried Groothuis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws