Regio Zwolle blijft in de race voor finale

| 14-04-2018

Regio Zwolle Volleybal heeft zaterdagavond de laatste strohalm - voor een plek in de finale - met twee handen vastgepakt en blijft daardoor in de race voor de landstitel. De ploeg van coach Wilfried Groothuis moest in het Landstede Sportcentrum drie punten pakken tegen directe concurrent VC Sneek en deed dat ook: 3-1 (26-28, 25-18, 25-16 en 25-22).

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl
© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

“Dit is echt heel erg knap. We hadden ‘no escape’ en moesten met 3-0 of 3-1 winnen en dat hebben we gedaan. Op dit niveau en in deze fase van de strijd is dat echt indrukwekkend”, reageert Regio Zwolle-coach Wilfried Groothuis, die zijn ploeg de eerste set nog wel nipt met 26-28 zag verliezen. Maar na de verloren set verliep de wedstrijd voor de Zwollenaren op rolletjes. “We hebben gewoon een zeer goede wedstrijd gespeeld. Sneek behoort al jaren tot de absolute top van Nederland, dus dat geeft deze zege extra glans. Onze aanval was degelijk en goed. En blokkerend waren wij uitmuntend. Zeventien killblocks is gewoon heel erg veel.”

Door de overwinning op nummer twee VC Sneek is het verschil tussen beide ploegen nu slechts één punt, nog altijd in het voordeel van Sneek. “Klopt, het is nu afwachten geblazen”, stelt Groothuis, die weet dat zondag nummer vier Coolen-Alterno nog speelt tegen koploper Sliedrecht Sport en dat komende woensdag de belangrijke confrontatie tussen VC Sneek en Coolen-Alterno op het programma staat. “Sneek moet woensdag een puntje laten liggen en dus twee sets verliezen.” Als dat scenario zich voordoet, dan krijgt Regio Zwolle Volleybal zelf op zondag 22 april, op bezoek bij Eurosped, de kans om een ticket voor de finale om het landskampioenschap af te dwingen.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl
© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl
Volleybal, Landstede Sportcentrum, Regio Zwolle Volleybal, Wilfried Groothuis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws