Puntje geeft Regio Zwolle ‘dubbel gevoel’

| 31-03-2018

Regio Zwolle Volleybal is zaterdagavond op bezoek bij koploper Sliedrecht Sport met 3-2 ten onder gegaan. De ploeg van coach Wilfried Groothuis kwam overtuigend op een 1-2 voorsprong en was in de vierde set dichtbij de 1-3, maar verloor uiteindelijk toch met 3-2 (25-20, 23-25, 15-25, 25-23 en 15-8). “Dit resultaat geeft wel een dubbel gevoel. We hadden er meer uit kunnen halen”, reageert Groothuis.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

In de eerste set kon Regio Zwolle Volleybal lang mee met de nummer één van de kampioenspoule, maar moest de openingsset toch met 25-20 aan de thuisploeg laten. De Zwolse dames lieten het er echter niet bij zitten en knokten zich terug in de wedstrijd. De tweede set werd met 23-25 gewonnen en derde set ging zelfs met 15-25 naar de Zwolse formatie. “We zijn Sliedrecht goed te lijf gegaan. Als ik deze wedstrijd vergelijk met het competitieduel dat we hier eerder dit seizoen hebben gespeeld, dan is het contrast enorm groot. Dat vind ik positief. We zijn vandaag blijven vechten en hebben geknokt voor elk punt. Twee sets lang hadden we Sliedrecht in de tang. Het is alleen heel erg jammer dat wij onszelf niet hebben beloond”, vertelt Wilfried Groothuis.

Na het winnen van de derde set, begon Regio Zwolle Volleybal matig aan de vierde set. “Dat was niet goed genoeg. We boden Sliedrecht in die fase minder weerstand”, zegt Groothuis, die zijn team nog wel bijna de set zag winnen. Het was echter de koploper die met 25-23 aan het langste eind trok. “Zonde dat wij er niet in slaagden om één of twee punten meer te pakken. Volgens mij zijn wij wel de eerste ploeg die hier een punt weet te pakken, maar er had gewoon meer in gezeten.” Na het verlies van de vierde set was het verzet van Regio Zwolle Volleybal gebroken. Sliedrecht won de beslissende vijfde set via een 7-1 voorsprong uiteindelijk met 15-8.

Regio Zwolle Volleybal mag door de 3-2 nederlaag in de resterende twee duels geen punten meer morsen en is daarnaast afhankelijk van anderen. “In de volgende wedstrijd moeten wij er in ieder geval voor zorgen dat Sneek zonder punten uit Zwolle vertrekt en verder is het afwachten wat er elders gebeurt”, aldus Wilfried Groothuis.

Volleybal, Regio Zwolle Volleybal, Wilfried Groothuis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws