Pasveer geniet bij Regio Zwolle Volleybal

| 14-10-2016

Zo groei je als groep enorm naar elkaar toe, haal je de play-offs om het landskampioenschap en mag je spreken van een geslaagd seizoen. Doorbouwen zou je zeggen, maar in het geval van Regio Zwolle Volleybal lukte dat niet. De groep viel bijna helemaal uit elkaar, want er bleven slechts drie speelsters op hun stek. De 25-jarige Annelin Pasveer is één van hen.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

De libero kwam vorig seizoen voor het eerst uit in het shirt van Regio Zwolle Volleybal. Ze kwam over van Dynamo Apeldoorn en moest in Zwolle haar plekje zien te bemachtigen. In de beginfase van de competitie lukte dat nog niet, maar gedurende het jaar werd Pasveer belangrijker en belangrijker. De klik met trainster Henriëtte ter Steege was optimaal en zo ontstond er een succesformule. Die formule werd echter abrupt beëindigd, aangezien de coach vertrok. “In eerste instantie vond ik dat echt jammer, want ik kon goed met Henriëtte. En bij een nieuwe trainer moet je toch weer afwachten hoe het gaat. Maar toen ik hoorde wie het werd, was ik direct enthousiast.”

Daarmee doelt Pasveer op de komst van Redbad Strikwerda. De voormalig succescoach van Landstede Volleybal stapte over naar Regio Zwolle Volleybal, waar hij moest bouwen aan een volledig nieuw team. “In het begin is de onduidelijkheid vervelend, omdat het hele team opstapt. Dat is ieder jaar wel zo, maar dit keer was het vrij extreem”, weet Pasveer. Veel nieuwe gezichten en dus weer een nieuwe start. Toch heeft de libero het nog altijd enorm naar haar zin in Zwolle. In de eerste competitiewedstrijd tegen Set-Up (3-1 nederlaag) leverde ze een aardige partij af en zag ze ook de gehele ploeg aardig spelen. Al werd er wel verloren. “We hebben een frisse en gemotiveerde ploeg. De sfeer is goed, we werken hard, ik heb het ook echt naar mijn zin. Het is hartstikke leuk.”

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

Pasveer is door de verjonging ineens één van de meest ervaren speelsters. En dat met haar 25 jaar. “Alleen Eline Kieftenbeld is ouder, daarna kom ik al. Ik hoop dat ik mijn ervaring kan gebruiken om de jongere speelsters te steunen en te helpen. Ik wil een soort stabiele factor worden, waar het team op kan rekenen en bouwen.” Het moet uiteindelijk allemaal resulteren in een nieuwe plaats in de play-offs. Wat dat betreft zijn de geluiden positief. “Tegenstanders zeggen dat we ons daar geen zorgen om hoeven te maken, dat we dat wel halen. Ik heb daar ook het volste vertrouwen in, maar we moeten dan wel vol aan de bak. Mochten we het halen, dan kan er in de play-offs van alles gebeuren”, sluit Pasveer af.

Volleybal, Regio Zwolle Volleybal, Annelin Pasveer

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws