Opnieuw verlies Regio Zwolle Volleybal

| 30-01-2016

Regio Zwolle Volleybal is er zaterdagmiddag opnieuw niet in geslaagd om ook maar een set af te snoepen van Springendal Set-Up ’65. In het bekertoernooi kregen de Zwolse dames al met 3-0 klop en ook in competitieverband waren zij machteloos. Via 16-25, 18-25 en nogmaals 18-25 werd het 0-3. “We gaan er hier behoorlijk hard af, terwijl we er wel meer uit hadden kunnen halen”, zegt trainster Henriëtte ter Steege.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

Set-Up ’65 hoort bij de landelijke top van het nationale damesvolleybal. Althans, als we Ter Steege mogen geloven. Na de midweekse bekerwedstrijd riep de coach dat al en ook na de veegpartij van zaterdagmiddag was die mening nog precies hetzelfde. “Ik denk zelfs dat zij mee kunnen doen om de landstitel, dat moge duidelijk zijn. Maar vandaag lag het niet alleen aan Set-Up. We deden sommige simpele dingen niet goed en dat mag niet op dit niveau”, stelt Ter Steege, die de eerste set met 16-25 verloren zag gaan. Ook de tweede set leverde verlies op, al kwam Regio Zwolle tot twee punten meer. “Onze servicedruk vond ik het positieve van vandaag. Maar alle acties die daarna kwamen, waren vaak niet goed. En wij moeten al top zijn om van deze ploeg te winnen.”

De derde set leverde ook geen verbetering op en met 18-25 ging het volle buit naar Ootmarsum. Zodoende blijft Regio Zwolle ook na deze speelronde steken op 22 punten en moet het de komende weken alles uit de kast trekken voor een plaats in de play-offs. Oskam Taurus hijgt in de nek. “Het wordt een hele spannende ontknoping. Ik blijf erbij dat ik verwacht dat we in de laatste twee wedstrijden nog ergens punten moeten halen. Maar eerst hebben we nog beker”, aldus Ter Steege, die daarmee doelt op de return van dinsdag. Dan is opnieuw Set-Up de tegenstander en moeten de Zwollenaren met 3-0 of 3-1 winnen om een golden set af te dwingen. “Het plan blijft op punten hetzelfde en op andere punten moet het scherper. Dan gaan we het zien.”

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl
Volleybal, Landstede Sportcentrum, Henriëtte ter Steege, Regio Zwolle Volleybal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws