Groothuis: ‘Niet tevreden en teleurgesteld’

| 10-12-2017

Regio Zwolle Volleybal is er zaterdagavond niet in geslaagd om af te rekenen met hekkensluiter Peelpush. In het Landstede Sportcentrum kwamen de Zwolse dames in twee sets op een ruime voorsprong, maar uiteindelijk werd er met duidelijke cijfers verloren: 0-3 (23-25, 19-25 en 23-25). “Ik ben niet tevreden en eigenlijk een beetje teleurgesteld. Een grote tegenvaller”, concludeert coach Wilfried Groothuis.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl
© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

In eerste instantie leek er nog weinig aan de hand voor Regio Zwolle Volleybal. De eerste set kende een succesvolle start, want met 16-9 leek de ploeg onderweg naar setwinst. “We begonnen goed, maar langzaam maar zeker kon Peelpush punten voorkomen, zelf maken en gingen ze beter serveren. En voor je het weet is het 23-25”, vertelt Groothuis, die de tweede set ook naar Peelpush zag gaan. Het ging nog even gelijk op, maar uiteindelijk was het duidelijk: 19-25. De derde set was bijna een kopie van de eerste, met het verschil dat de voorsprong iets kleiner was. Regio Zwolle kwam met 16-12 voor en kreeg het daarna opnieuw niet voor elkaar om de set winnend af te sluiten. Met 23-25 ging de set naar Peelpush, dat daarmee zorgde voor een stunt.

Groothuis baalde na afloop als een stekker. “Ik dacht dat we een stapje hadden gemaakt”, zegt hij. “Als je twee keer zo'n voorsprong weggeeft, dan vind ik, gezien onze uren en kwaliteiten, dat we ons eigenlijk een beetje moeten schamen. Het was ons doel om de derde plaats te behouden en dat hadden we in eigen hand. Vorige week was ik te spreken over de manier waarop we de wedstrijd over de streep trokken, maar dat is ons nu niet gelukt. Het kan in deze competitie alle kanten op.”

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl
Volleybal, Regio Zwolle Volleybal, Wilfried Groothuis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws