Groothuis: ‘Het is hier prima voor elkaar’

| 16-06-2017

Heel stiekem is Regio Zwolle Volleybal langzaamaan al begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Een vol programma wordt er niet gedraaid, wedstrijden worden er niet meer gespeeld, maar het kennismaken is in volle gang. Wilfried Groothuis, de nieuwbakken trainer van Regio Zwolle Volleybal, krijgt een steeds beter gevoel. Hij is blij om in Zwolle te zijn.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

Waar begint een nieuwe trainer als hij aankomt bij zijn nieuwe club? In het geval van Groothuis werd hij een eind op weg geholpen, door zowel Regio Zwolle Volleybal als de oude trainer. “Ik ben nog nooit zo netjes ontvangen. Ik kreeg een rondleiding, werd geïntroduceerd, dat heb ik nog nooit meegemaakt. En de overdracht van Redbad Strikwerda was zeer professioneel”, vertelt Groothuis, die vooral voor dat laatste zeer dankbaar is. Strikwerda deed onder andere al wat voorwerk, omdat Groothuis op dat moment nog werkzaam was bij Sliedrecht Sport. En er werd hier en daar overlegd. “Dat tekent ook wel de professionaliteit van Redbad. Hij wilde me graag helpen en dat zorgde voor een keurige overdracht. Het was met recht een warm welkom.”

Inmiddels is Groothuis al aardig ingeburgerd en weet hij zijn weg steeds beter te vinden. De coach en de dames trainen nog tot de eerste week van juli, om half augustus de draad weer op te pakken. Groothuis is onder de indruk van de faciliteiten rond Regio Zwolle Volleybal. “Ik denk dat er nergens in Nederland zulke goede faciliteiten zijn. Er is een krachthonk, je loopt voor de training zo naar de fysiotherapeut. Het is prachtig om in zo’n omgeving te werken, ook op het gebied van topsport. Niet alleen is er volleybal, maar ook basketbal en PEC Zwolle. Dat moet inspirerend werken”, denkt Groothuis hardop. De coach heeft dan ook geen moment spijt gehad van zijn overstap. “Zeker niet, het is hier prima voor elkaar.”

Stap naar top vier
Het pad is geplaveid en dat is een pad waarop Groothuis mooie dingen wil bereiken. De coach zet direct in op een plaats in de kampioenspoule. “Die ambitie en drive proef ik in het hele team. De ploeg is voor een deel bij elkaar gebleven, waardoor ook de automatismen erin blijven. Mede daardoor denk ik dat we de stap naar de top vier kunnen zetten”, vertelt Groothuis, die blij is met de samenstelling van de ploeg. “Ester de Vries is een enorm goede speelster. Rosita Blomenkamp brengt ervaring en is iemand die het spel goed leest. Ik ben ook heel blij dat we een buitenlandse spelverdeelster konden halen, dat zegt ook wel iets over de stappen die deze club heeft gezet. Ik denk dat we een mooie mix van talent en ervaring hebben, al zoeken we nog wel naar een passer-loper. Daar kijken we gericht naar, want het moet een toegevoegde waarde zijn.”

De ambities zijn duidelijk en het plan van Groothuis ook. De stappen die Regio Zwolle Volleybal de afgelopen jaren zette, wil hij verder uitbreiden. Dat gaat ook onder Groothuis gepaard met het inpassen van talent. Zo blijft de training op vrijdagmiddag een plaats waar talenten van het CSE zich kunnen laten zien. “Ik ga zelf ook trainingen op het CSE geven en dat past ook wel bij mij. Net als dat bij Redbad Strikwerda past. Als iemand van 13, 14 of 15 jaar talent heeft, kan zij prima meedoen met de individuele trainingen. Dat doen we op vrijdag”, is Groothuis duidelijk. De coach kijkt er naar uit om daadwerkelijk te starten. “Ik heb er heel veel zin in. Met Eline Kieftenbeld en Pascal Veneman heb ik twee prima assistenten en we zijn nog in gesprek met een derde. Als dat lukt, zijn we altijd met twee trainers. Het ziet er allemaal prima uit.”

Volleybal, Landstede Sportcentrum, Regio Zwolle Volleybal, Wilfried Groothuis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws