Groothuis: ‘Een geruststellende avond’

| 11-11-2017

Regio Zwolle Volleybal is er zaterdag niet in geslaagd om een punt of meer weg te halen bij topploeg VC Sneek. De Zwolse formatie stapte echter met een redelijk goed gevoel uit de zaal, want het liet bij vlagen prima dingen zien. Het resulteerde uiteindelijk in een 3-1 (25-20, 17-25, 26-24 en 25-20) nederlaag. “Dit was een geruststellende avond en mooi om te zien”, vertelt coach Wilfried Groothuis over de prestatie van zijn ploeg.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

De Zwollenaren speelden met Iris Reinders als diagonaal, onder andere omdat Kelly van de Haar en Manon Zeeboer met fysiek ongemak kampten. Het deerde de ploeg echter niet, want er werd een aardige wedstrijd op de mat gelegd. “Dat had geen invloed, want we pakten het hartstikke goed op. Ik ben trots en blij met wat we op de mat hebben gelegd”, zegt Groothuis, die de eerste set nog wel met duidelijke cijfers (25-20) naar VC Sneek zag gaan. Daarna mengde Regio Zwolle Volleybal zich meer en meer in de wedstrijd, waardoor de tweede set zelfs met 17-25 naar Zwolse zijde ging. In de derde set was Regio Zwolle wederom dichtbij setwinst, maar uiteindelijk trok Sneek toch aan het langste eind: 26-24.

"Ja, dat was jammer, maar ook in de vierde set had het gekund. We hadden er misschien nog wel een vijfsetter uit kunnen halen”, vindt Groothuis. De vierde set ging met 25-20 naar Sneek, waardoor Regio Zwolle Volleybal zonder punten huiswaarts keerde. Toch was de coach een tevreden man. “We laten progressie zien die nodig is om de play-offs te bereiken en dat is goed om te zien. Ik ben zeker niet ontevreden. We zijn in staat geweest om afspraken na te komen, ook als we vier of vijf punten achter stonden. We hadden misschien wel een puntje verdiend, maar Sneek is ook een gelouterde ploeg. Die weten wel hoe ze een belangrijke wedstrijd spelen.”

Volleybal, Regio Zwolle Volleybal, Wilfried Groothuis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws