Ester de Vries hunkert naar hoofdprijzen

| 28-11-2018

Voor Regio Zwolle Volleybal-captain Ester de Vries zijn de doelen voor dit seizoen glashelder. “Wij willen finales spelen én natuurlijk ook winnen”, stelt de 26-jarige passer-loper. “Tijdens mijn eerste periode in de eredivisie, voor mijn vertrek naar het buitenland, heb ik vaak net naast de prijzen gegrepen. Het is ook echt een persoonlijke ambitie om minimaal één keer in mijn carrière die prijzen wél te pakken.”

Ester de Vries (rechtsboven) houdt van hard werken - © Jan Burgman Fotografie

“Ik ben op 7-jarige leeftijd begonnen met volleyballen bij de jeugd van VC Voerendaal. Daar startte ik als een allround-speler en heb ik onder andere als midden en diagonaal gespeeld. Daarna ben ik als passer-loper de topdivisie in gegaan en heb ik mijzelf op die positie verder ontwikkeld”, stelt Ester de Vries, die zich omhoog wist te knokken en via de eredivisie zelfs een plek in het nationale team verwierf. “Als passer-loper heb ik ook in het buitenland gespeeld en op deze positie sta ik nu nog altijd”, aldus De Vries, die over de grens speelde voor respectievelijk San Francisco Dons (VS), VFM (Zwitserland) en Gislaved (Zweden).

“Dit is zeker mijn favoriete positie! Linksvoor aanvallen en blokkeren vind ik het leukste wat er is. En de laatste jaren begin ik ook steeds meer te genieten van passen en verdedigen, wat je allemaal mag doen als passer-loper”, zegt de enthousiaste captain van Regio Zwolle Volleybal, die zich thuis voelt bij de Zwolse eredivisionist. “Ik ben in december 2016 bij de club gekomen en nu bezig aan mijn tweede volledige seizoen in Zwolle. Voor dit jaar hebben wij onze doelen uitgesproken. We willen om de prijzen spelen en wat dat betreft zijn we op de goede weg”, aldus Ester de Vries, die weet dat de ploeg tot nu wisselvallig presteert. “We wisselen extreem goede wedstrijden af met mindere partijen. Dus de uitdaging is om iedere wedstrijd dezelfde flow te vinden.”

Als De Vries naar haar sterke punten wordt gevraagd, dan hoeft ze niet lang na te denken. “Ik heb het altijd moeten hebben van mijn spronghoogte en mijn aanvalskracht. Ik weet nog heel goed dat ik vroeger zo gemotiveerd was om een goede volleybalster te worden, dat ik iedere dag mijn aanloop in de woonkamer oefende en het plafond probeerde aan te raken. Ik kwam steeds weer een klein beetje verder”, vertelt de geboren Limburgse, die het superleuk vindt om bij Regio Zwolle Volleybal haar ervaring te delen. “Ik vind het geweldig om te zien hoe sommige meiden tips oppakken en daarna ook zien hoe ze zichzelf verbeteren. Ik kan daar enorm van genieten.”

Ester de Vries (5) kijkt geconcentreerd toe - © Jan Burgman Fotografie

Om de top te bereiken heeft Ester de Vries vele jaren keihard gewerkt. Zij weet als geen wat je daarvoor moet doen. “Ik ben altijd al extreem perfectionistisch geweest. Dat brengt veel goede dingen met zich mee en dat heeft mij waarschijnlijk gebracht waar ik nu ben, maar de tegenhanger is dat ik nooit snel tevreden ben. Daardoor moet ik vaak vechten tegen het gevoel van teleurstelling. Ik ben mij er tegenwoordig veel bewuster van, maar toch blijft het af en toe nog een dingetje”, aldus de fanatieke passer-loper, die daarmee aanstipt dat haar perfectionisme soms ook tegen haar werkt.

“Ik ben erg fanatiek en ik houd van hard werken. Van mijn teamgenootjes kan ik ook zeker eisen dat ze hard werken. Op dat gebied probeer ik een zo goed mogelijk voorbeeld te zijn voor mijn team. Daarnaast houd ik van communicatie op persoonlijk level. Ik probeer de mensen om mij heen ook vooral op die manier te helpen”, zegt De Vries. Voor de voormalig international was de derde plaats van vorig seizoen met Regio Zwolle Volleybal absoluut een mooi moment. “Als je het hebt over mijn hoogtepunt tot zover bij mijn huidige club, dan is dat zeker die derde plek. Voorafgaand aan het seizoen had ook niemand deze prestatie van ons verwacht.”

In haar jacht op prijzen maakt het voor Ester de Vries niet uit tegenover wie zijn in eventuele finales komt te staan. “Ik heb niet echt een favoriete speler of een voorkeur voor een bepaald team. Voor mij is elke tegenstander een leuke uitdaging. De eredivsieclubs zitten verspreid door heel Nederland, dat maakt het leuk om naar wedstrijden af te reizen”, zegt De Vries, die uitkijkt naar het spelen van grote wedstrijden. “Tijdens mijn periode in de VS heb ik een toernooi in Hawaï gespeeld, dat toernooi zou ik nog wel eens willen spelen. De entourage daar was geweldig! Er zat 5.000 man op de tribunes en het was een ervaring om nooit te vergeten. In het verlengde daarvan lijkt het me ook geweldig om bijvoorbeeld de bekerfinale voor zo’n groot publiek te mogen spelen.”

Volleybal, Regio Zwolle Volleybal, Ester de Vries

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws