Eerste verlies voor Regio Zwolle Volleybal

| 01-11-2017

Regio Zwolle Volleybal is woensdagavond haar ongeslagen status in de eredivisie kwijt geraakt. De ploeg van coach Wilfried Groothuis ging - na vijf overwinningen - in eigen huis enigszins verrassend met 1-3 (22-25, 25-13, 23-25 en 24-26) onderuit tegen Springendal Set-Up ’65. “Wij zijn er vanavond niet in geslaagd om ons eigen spel op orde te houden”, analyseert Groothuis kort na de verloren thuiswedstrijd.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl
© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

“Waar ging het mis? Tja, wat zal ik zeggen. Ik denk dat wij vandaag teveel individuele fouten hebben gemaakt. Met name serverend, maar ook een klein beetje aanvallend”, stelt de teleurgestelde coach van Regio Zwolle Volleybal. “Wij begonnen goed aan de wedstrijd, maar niet scherp genoeg. In ons hoofd waren we misschien wel te scherp, waardoor de eerste set verloren ging. Vervolgens speelden wij in de tweede set enorm goed en kregen wij slechts dertien punten tegen. Maar daarna waren wij niet in staat om dat goede spel vast te houden”, zegt Wilfried Groothuis, die zowel de derde als de vierde set nipt verloren zag gaan. Onnodig volgens de coach van de Zwolse formatie. “Wij hadden vanavond als doel om ons eigen spel op orde te houden en dat doel hebben wij niet gehaald.”

Regio Zwolle Volleybal mikt dit seizoen op een plek bij de eerste vier en dat is volgens Groothuis ook zeker haalbaar. “Ik denk dat wij een ‘top 4-ploeg’ hebben en ik vind ook dat wij momenteel beter zijn dan Set-Up. Ook de wedstrijd van vanavond hadden wij winnend af kunnen sluiten, maar wij hebben het gewoonweg niet goed genoeg gedaan. Dat is in deze fase van het seizoen geen ramp, maar wel goed om te beseffen.” Groothuis wisselde er in de vierde set nog lustig op los en die invallers wisten een achterstand van vijf of zes punten weg te poetsen. Het werd zelfs 22-22, maar een vijfde set bleef uit. “Door hard te werken kwamen we knap terug in de vierde set. Helaas gingen er vervolgens weer een paar kleine dingetjes fout en dat mag niet gebeuren.”

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl
© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl
Volleybal, Landstede Sportcentrum, Regio Zwolle Volleybal, Wilfried Groothuis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws